- Home
- Life-Inedit
- CHICAGO, (26.10.2007, 12:18)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Neutralizarea unei regiuni din creier poate combate dependenţa
Dependenţa poate fi suprimată prin neutralizarea unei zone cheie din creier, insula, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători chilieni publicat în revista Science şi preluat de AFP.
Urmărește
3 afișări
Neutralizarea unei regiuni din creier poate combate dependenţa
Insula este o zonă din creier care filtrează informaţiile ce ţin de starea şi nevoile fiziologice ale corpului uman.
Cercetătorii au demonstrat deja că leziunile insulei pot reduce considerabil nevoia de nicotină la fumători.
Un studiu anterior, la care au participat 19 persoane, foste fumătoare, care suferiseră leziuni chiar în această zonă din creier, insula sau cortexul insular, a scos la iveală faptul că 12 dintre subiecţi au reuşit să se lase de fumat foarte repede după accident, indicând că nu au mai simţit nevoia să fumeze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
În cursul unor experimente realizate pe cobai, cercetătorii chilieni au descoperit că "neutralizarea" temporară a insulei suprimă nevoia de drog la animalele care dezvoltaseră o dependenţă. În plus, neutralizarea insulei suprimă şi efectele nedorite ale tratamentelor.
Cercetătorii au injectat un grup de cobai dependenţi la amfetamine cu o substanţă care a anesteziat insula timp de 20 de minute. Animalele au fost introduse în cuşti care conţineau o cameră în care era întuneric şi una scăldată de lumină, pe care acestea fuseseră antrenate să o asocieze cu consumul de amfetamine. Anestezierea insulei a modificat radical comportamentul animalelor, care au ales camera neagră, mai naturală pentru cobai, în detrimentul camerei luminoase. După ce efectele anestezicului s-au estompat, cobaii au revenit în camera luminoasă.
În cursul unui al doilea experiment, cercetătorii au injectat cobailor litiu, tratament utilizat împotriva tulburărilor de comportament, care are ca efect secundar durerile abdominale. Cobaii s-au aşezat repede pe burtă, dând semne de dureri abdominale. Dar, când cercetătorii le-au neutralizat în prealabil insula, cobaii nu au mai arătat nici un fel de disconfort şi s-au comportat normal.
Studiul a fost realizat de specialiştii în neurologie de la Universitatea pontificală catolică din Santiago, Chile.
Acest studiu asupra cobailor şi studiul precedent la care au participat subiecţi umani demonstrează că insula poate fi o bună ţintă pentru viitoarele tratamente destinate reducerii dependenţei, spun cercetătorii.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”