Nicu Bocancea, cel mai premiat florist român la nivel internaţional, semnează decorul de vis al nunţii lui Ianis Hagi cu Elena Tănase

O feerie în alb şi verde, mii de fire de flori albe si de lumânări, arcadă de flori de 4 m înălţime, panou foto de 4 m/6 m, 50 de m de alee delimitată de aranjamente de flori şi lumânări, zeci de construcţii florale suspendate, 60 de oameni implicaţi doar în decoruri florale şi o luptă câştigată cu canicula.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului Nicu Bocancea, cel mai premiat florist român la nivel internaţional, semnează decorul de vis al nunţii lui  Ianis Hagi cu Elena Tănase

Nicu Bocancea, cel mai premiat florist român la nivel internaţional, semnează decorul de vis al nunţii lui Ianis Hagi cu Elena Tănase

Nicu Bocancea, master florist internaţional şi al patrulea cel mai bun florist al Europei, este autorul decorului de poveste al celei mai mediatizate şi aşteptate nunţi din România, cea dintre Ianis Hagi şi Elena Tănase, care a avut loc la Palatul Ştirbey. Mii de fire de flori şi plante, toate integrate în construcţii florale într-o cromatică alb cu verde, compusă din flori din sezonul verii, din hortensii, trandafiri de grădină, delphinium, matiola, eustoma, panicum, limonium, eucalipt, iederă şi din tuberoze, „condimentul” special pentru un efect olfactiv cuceritor, creeaza un tablou elegant, romantic de basm împreună cu peste mii de lumânări aranjate în cele mai creative moduri.

„Ne-am propus să aducem frumuseţea naturii în interiorul locaţiei de nuntă. Cortul transparent, amplasat într-o poieniţă din cadrul domeniului Stirbey, este îmbrăţişat de o pădure superbă, plină de copaci seculari, stejari şi platani de 200 de ani, înalţi de 30 de m. Astfel, am încercat ca interiorul cortului să fie parte integrantă a contextului exterior şi am conceput construcţii florale suspendate, asimetrice, vegetative, pe rotund, în cromatica alb-verde, pentru un efect fluid, de plutire la adierea vântului, care să umple spaţiul de sus în jos, pentru a oferi libertate de socializare invitaţilor şi a echilibra estetic întregul tablou. Cele aproape 50 de mese, atât dreptunghiulare, cât şi rotunde, au fost aranjate armonios, dar şi divers pentru a crea un context viu şi dinamic, cu o estetică elegantă şi simplă care a avut la bază inserţii de lumânări pentru un efect romantic şi elegant. Povestea vizuală incepe încă din curte, pentru că am creat 50 de m de alee, delimitată de construcţii transparente pe care am aşezat flori şi lumânări pentru a crea ca un tunel de întâmpinare pentru invitaţi, care să-i pregătească pentru povestea în care vor păşi împreună cu mirii, printr-o arcadă feerică de 4 m înălţime. La intrarea în locaţie, este un panou de fotografii de 4m/6m cu dublu rol, pe o parte spaţiu de fotografii şi, pe cealaltă parte, cadru pentru masa de prezidiu la care au stat mirii.”, povesteşte Nicu Bocancea.

Peste 60 de persoane din industria florilor sunt mobilizate de Nicu Bocancea pentru a putea construi cadrul perfect pentru nunta lui Ianis Hagi cu Elena Tănase, dar şi pentru a face faţă inamicului numărul 1 al acestei perioade, canicula extremă. Pentru ca aspectul decorurilor să nu fie afectat de temperaturile înalte, Nicu Bocancea a elaborat o adevărată strategie de implementare a conceptului său floral.

„Toate construcţiile florale şi aranjamentele au fost realizate la Atelierul Iris şi transportate la locaţie, la rece, cu maşini speciale, şi montate ca la un concurs de viteză. Întreaga structură de susţinere s-a montat integral cu o zi înainte de eveniment pentru ca florile şi aranjamentele să fie aduse, montate şi aranjate cu puţin timp înainte de eveniment, într-un interval de o oră. Pentru ca florile şi construcţiile suspendate să nu-şi piardă din prospeţime pe tot parcursul evenimentului, nu am folosit burete vegetal sau alte tehnici, special pentru a ne adapta la temperaturta din această perioadă. Astfel, am folosit un vas de sticlă sub formă de coif, iar florile au fost inserate direct în apă, precum într-o vază de flori supradimensionată pe care am suspendat-o din tavan. În cazul celor 3000 de lumânări, suntem puşi tot în faţa unui concurs de viteză, sunt 50 de persoane care le vor aprinde pentru a le lumina în totalitatea lor până la venirea invitaţilor.”, a dezvăluit Nicu Bocancea, master floristul care şi-a pus semnătura pe tot ce înseamnă flori, decoruri, buchete, aranjamente de masă şi de biserică la nunta anului dintre Ianis Hagi şi Elena Tănase.

Buchetul de mireasă al Elenei este compus din bujori albi, parfumaţi, buchetul naşei este construit într-o cromatică asortată cu rochia ei, iar buchetele celor 4 domnişoare de onoare cuceresc prin delicateţe şi simplitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici