Noi acuzaţii aduse actriţei Lori Loughlin, inculpată în cazul de fraudă vizând universităţi de elită. Câţi ani poate primi după gratii

Actriţa Lori Loughlin şi soţul acesteia, designerul Mossimo Giannulli, puşi deja sub acuzare pentru conspirare în vederea săvârşirii unor infracţiuni, vor fi trimişi în judecată şi pentru spălare de bani, în cazul de fraudă în urma căreia copiii lor au fost ajutaţi să intre la universităţi de elită.

Urmărește
519 afișări
Imaginea articolului Noi acuzaţii aduse actriţei Lori Loughlin, inculpată în cazul de fraudă vizând universităţi de elită. Câţi ani poate primi după gratii

Noi acuzaţii aduse actriţei Lori Loughlin, una dintre inculpaţii în cazul de fraudă vizând universităţi de elită

Lori Loughlin, star al serialului de succes "Casa plină/ Full House", se numără printre cei 16 părinţi care, marţi, au fost puşi sub acuzare şi pentru spălare de bani, potrivit tmz.com.

Loughlin şi Giannulli sunt acuzaţi că au plătit 500.000 de dolari pentru ca cele două fiice ale lor să fie admise la Universitatea California de Sud.

La începutul lunii martie, actriţele Felicity Huffman şi Lori Loughlin s-au numărat printre cele aproximativ 50 de vedete şi şefi de mari companii anchetaţi în acest caz de fraudă.

Procurorii americani au spus că schema de fraudare a fost pusă la punct în 2011, de o companie care pregătea elevii pentru admiterea la facultate, cu sediul în Newport Beach, California. Schema implica mită pentru preparatori fizici, teste măsluite şi chiar fotografii modificate pe computer ale unor tineri candidaţi, realizate astfel încât aceştia să pară atleţi de elită - una dintre condiţii pentru admiterea la facultate.

La momentul respectiv, William "Rick" Singer, în vârstă de 58 de ani, a pledat vinovat la acuzaţiile legate de punerea în practică a acestei scheme, prin intermediul organizaţiei sale, Edge College & Career Network din Boston. Părinţilor li se cereau sume de la 100.000 de dolari la 2,5 milioane de dolari pentru aceste servicii, iar banii erau descrişi drept donaţii. Totalul sumei s-ar ridica la 25 de milioane de dolari. Singer a fost inculpat, printre altele, pentru spălare de bani şi obstrucţionarea justiţiei.

Noua acuzaţie adusă lui Loughlin şi celorlalţi 15 părinţi se referă la faptul că unele sume au fost plătite printr-o fundaţie caritabilă prin care se spălau bani. Aceşti părinţi au declarat sumele respective ca donaţii şi astfel au plătit impozite pe venit mai mici.

În cazul acuzaţiei de spălare de bani, procurorii pot cere pedepse cu închisoarea de la 24 la 30 de luni.

Luni, alte 14 persoane, printre care actriţa Felicity Huffman, celebră pentru rolul din serialul de televiziune de succes "Neveste disperate/ Desperate Housewives", au pledat vinovat la acuzaţii de fraudă.

Procurorii au fost de acord să ceară în cazul lui Huffman o pedeapsă cu închisoarea minimă, potrivită infracţiunii, respectiv de 4 - 10 luni de închisoare, iar actriţa a fost de acord să plătească şi o amendă de 20.000 de dolari.

Actriţa nominalizată la Oscar, care i-ar fi plătit 15.000 de dolari lui Singer, a spus că fiica ei nu a fost la curent cu demersurile sale.

Acesta este cel mai recent caz de fraudă dintr-o serie care a afectat domeniul universitar din SUA.

În noul caz, cu nume de cod "Operation Varsity Blues", nu au fost puşi sub acuzare studenţii, iar autorităţile spun că unii dintre aceştia nu ştiau despre schema de fraudare.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, creatorii schemei de fraudare şi părinţii pot primi o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

Reprezentanţii Universităţii Yale şi ai Universităţii din Sudul Californiei au declarat că vor coopera cu autorităţile. Printre celelalte instituţii vizate se numără Universitatea din Texas, Universitatea Wake Forest şi Universitatea California din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici