Noi ipoteze despre cauza epidemiei din China. Coronavirusul nu ar proveni, de fapt, de la şerpi

O analiză genetică a cercetătorilor chinezi sugerează că noul tip de coronavirus s-ar fi transmis iniţial de la şerpi, dar alţi oameni de ştiinţă pun la îndoială posibilitatea ca agentul patogen să aibă la origine reptilele, potrivit nature.com.

Urmărește
6179 afișări
Imaginea articolului Noi ipoteze despre cauza epidemiei din China. Coronavirusul nu ar proveni, de fapt, de la şerpi

Sursa: Profimedia Images

Pe măsură ce numărul victimelor focarului misterios originar din China creşte, oamenii de ştiinţă încearcă să identifice animalele vinovate pentru declanşarea epidemiei. Un studiu controversat al unei echipe de cercetători chinezi susţine că şerpii ar fi sursa cea mai probabilă, arată nature.com.
 
Rezultatul propus de acest studiu a fost primit cu scepticism de alţi oameni de ştiinţă, care spun că nu există nicio dovadă concretă la baza acestei teorii, întrucât coronavirusul ar putea infecta mamifere şi păsări, dar nu reptile. „Nimic nu indică implicarea şerpilor”, a declarat David Robertson, virolog la Universitatea din Glasgow, Marea Britanie, comentând că „piesa care lipseşte din puzzle este gazda intermediară a virusului”. 
 
Cercetătorii de la Universitatea Peking, din Beijing, cred patogenul a ajuns la oameni transmis de specii de animale precum şerpi, lilieci, urşi koala sau şobolani, cu atât mai mult cu cât liliecii reprezintă o sursă de hrană importantă pentru oamenii din Asia. 
 
Patogenul responsabil de boala care a făcut deja victime însemnate este un nou tip de coronavirus, care face parte din aceeaşi familie ca sindromul respirator acut sever (SARS-CoV) şi ca sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV). Organizaţia Mondială a Sănătăţii a numit noul coronavirus 2019-nCoV.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici