- Home
- Life-Inedit
- (08.04.2023, 10:53)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi măsurători sugerează că ne înşelăm fundamental în ceea ce priveşte universul
- Potrivit unui nou studiu, este posibil să ne înşelăm în mod fundamental în ceea ce priveşte unele dintre cele mai profunde părţi ale universului.
- Enigma privind "constanta Hubble" ar putea sugera că multe dintre ipotezele noastre de bază sunt greşite.
Urmărește
29668 afișări
Noi măsurători sugerează că ne înşelăm fundamental în ceea ce priveşte universul
De ani de zile, oamenii de ştiinţă au fost nedumeriţi de "constanta Hubble". Aceasta se referă la dificultatea de a măsura cât de repede se extinde universul: diferite măsurători arată viteze diferite, iar oamenii de ştiinţă nu au reuşit să explice de ce.
Această diferenţă poate fi rezultatul unor probleme legate de măsurarea vitezei sau poate fi o consecinţă a unei probleme mai profunde legate de fizica care stă la baza acestor măsurători. De atunci, oamenii de ştiinţă au fost nedumeriţi de aceste dificultăţi şi s-au străduit să afle de ce.
Noile cercetări oferă cea mai precisă măsurare de până acum a unui anumit tip de stea. Şi amplifică şi mai mult tensiunea, sugerând că măsurătorile noastre sunt corecte şi că se întâmplă ceva mai profund în ceea ce priveşte expansiunea universului, potrivit Independent.
„Această discrepanţă are o semnificaţie uriaşă", a declarat Richard Anderson, de la École polytechnique fédérale de Lausanne, care a condus lucrarea, într-o declaraţie. „Să presupunem că aţi vrea să construiţi un tunel săpând în două părţi opuse ale unui munte. Dacă ai înţeles corect tipul de rocă şi dacă calculele tale sunt corecte, atunci cele două găuri pe care le sapi se vor întâlni în centru. Dar dacă nu, înseamnă că ai făcut o greşeală, fie calculele tale sunt greşite, fie te-ai înşelat cu privire la tipul de rocă. Asta se întâmplă cu constanta lui Hubble. Cu cât primim mai multe confirmări că calculele noastre sunt corecte, cu atât mai mult putem concluziona că discrepanţa înseamnă că înţelegerea noastră a Universului este greşită, că Universul nu este chiar aşa cum credeam”.
Pe lângă faptul că pune sub semnul întrebării înţelegerea noastră privind expansiunea Universului, aceasta are consecinţe şi asupra altor fizici, cum ar fi energia întunecată şi gravitaţia.
„Înseamnă că trebuie să regândim conceptele de bază care stau la baza înţelegerii noastre generale a fizicii", a declarat Anderson.
O lucrare care descrie descoperirile, "A 0.9% calibration of the Galactic Cepheid luminosity scale based on Gaia DR3 data of open clusters and Cepheids", a fost publicată săptămâna aceasta în Astronomy and Astrophysics.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe