- Home
- Life-Inedit
- BAKU, (09.07.2019, 14:55)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO: Colinele Prosecco şi oraşul antic Babilon
Colinele Prosecco din Conegliano şi Valdobbiadene din Italia şi oraşul antic Babilon din Irak se numără printre cele 29 de noi situri incluse în lista Patrimoniului Mondial la cea de-a 43-a sesiune a Comitetului pentru Patrimoniul Mondial UNESCO, care are loc la Baku, în Azerbaidjan.
Urmărește
570 afișări
UNESCO: 29 de situri, printre care colinele Prosecco , Babilonul, în Patrimoniul Mondial
36 de situri au fost candidate pentru înscriere anul acesta, la cea de-a 43-a sesiune a Comitetului pentru Patrimoniul Mondial UNESCO, organizată în perioada 30 iunie - 10 iulie.
Dintre cele 29 de situri înscrise în 2019, 24 sunt culturale, patru, naturale şi unul, mixt.
Printre acestea se numără miticul oraş Babilon din Irak, templele din Jaipur, India, operele arhitectului Frank Lloyd Wright, cel care a conceput, printre altele, Muzeul Guggenheim din New York, dar şi peisaje culturale, precum celebrele dealuri Prosecco din nord-estul Italiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Lista completă a siturilor inscrise anul acesta în Patrimoniul Mondial UNESCO se găseşte pe site-ul organizaţiei.
Miza este una mare: înscrierea în lista Patrimoniului Mondial, inaugurată în 1978, oferă acestor candidaţi o valoare "excepţională", de natură să atragă turişti şi investiţii financiare.
De cealaltă parte, presupune eforturi de a conserva aceste situri, ecosistemele lor şi de a rezista acţiunilor de urbanizare, în caz contrar riscând retragerea de pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
În prezent, 1.121 de situri din 167 de state (unele fiind proiecte mixte) sunt înscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, iar 53 sunt incluse pe lista "în pericol".
Din România, în prezent, pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO se află Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (înscrisă în 1991), ansamblul de sate cu biserici fortificate din Transilvania (1993, 1999), Mănăstirea Horezu (1993), bisericile din nordul Moldovei (1993), cetăţile dacice de la Orăştie (1999), bisericile maramureşene din lemn (1999), centrul istoric al oraşului Sighişoara (1999) şi pădurile seculare şi virgine de fag din Carpaţi şi alte regiuni ale Europei (2007, sit comun cu alte 11 ţări).
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Numele lui Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea apar într-o anchetă din SUA care îl vizează pe un activist pro-Trump
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe