- Home
- Life-Inedit
- (14.07.2022, 14:17)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noi specii de ciuperci au fost descoperite în Marea Britanie
- Două specii de ciuperci noi pentru Marea Britanie şi o alta necunoscută până acum de ştiinţă au fost descoperite în munţii Cairngorms.
- Amanita groenlandica este o specie arctică, în timp ce Acrodontium Antarcticum a fost înregistrat pentru prima dată în Antarctica, la celălalt capăt al lumii.
- Specia necunoscută anterior descoperită face parte dintr-un grup numit Squamanita.
Urmărește
303 afișări
Noi specii de ciuperci au fost descoperite în Marea Britanie
Grupul include o ciupercă parazită rară, supranumită "strangulatorul", datorită capacităţii sale de a pune stăpânire pe alte ciuperci.
Alte descoperiri au inclus ciuperca coral violet în pajiştile alpine de pe doi munţi. Această specie este una dintre cele mai rare ciuperci de pajişte din Marea Britanie, potrivit BBC.
Cairngorms găzduieşte specii arctice-alpine datorită habitatului şi climatului său rece.
Noile descoperiri au fost posibile după ce 73 de voluntari au ajutat la colectarea a peste 200 de mostre de sol vara trecută.
Organizaţia de caritate pentru conservare Plantlife şi organizaţia de cercetare din Aberdeen, Institutul James Hutton, au condus proiectul.
Drumeţii au colectat mostre de sol de la diferite altitudini din 55 de Munros, munţi cu o înălţime de peste 914,4 m, din Parcul Naţional Cairngorms.
ADN-ul a fost extras din sol şi secvenţiat de oamenii de ştiinţă de la Institutul James Hutton. Acest lucru a dus la peste 17.000 de înregistrări a 2.748 de specii de ciuperci.
Ameninţare climatică pentru plantele arctice-alpine din Scoţia
Keilidh Ewan, de la Plantlife, a declarat că proiectul a oferit o perspectivă fascinantă asupra vieţii sălbatice de la înălţimea munţilor. „Acest lucru ne ajută să înţelegem ameninţările cu care se confruntă acest habitat fragil şi, în cele din urmă, cu cât înţelegem mai mult, cu atât mai bine putem proteja aceste locuri atât de iubite pentru viitor”.
Andrea Britton, ecolog la Institutul James Hutton, a adăugat: „Ciupercile sunt de o importanţă crucială pentru funcţionarea ecosistemelor noastre alpine, dar, deoarece sunt în mare parte ascunse sub pământ şi deoarece ecosistemele alpine sunt îndepărtate şi greu accesibile, ştim foarte puţine lucruri despre distribuţia şi diversitatea ciupercilor în acest habitat emblematic”.
Parcul Naţional Cairngorms include părţi din Highland, Moray, Aberdeenshire, Perthshire şi Angus.
Pe baza numărului total de specii găsite pe fiecare Munro eşantionat în cadrul proiectului, cel mai bogat în specii a fost Beinn a'Bhuird, cu 359 de specii găsite, urmat de Beinn Mheadhoin cu 358 şi Cairngorm cu 352.
Dar au existat avertismente că ciupercile şi plantele arctice-alpine ale Scoţiei sunt ameninţate de schimbările climatice.
Cercetătorii de la Universitatea din Stirling au declarat că s-a constatat că speciile se retrag şi mai mult pe lanţul Ben Lawers, la nord de Loch Tay.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele