Ca parte a studiilor sale de absolvire în 2021, Lignier a cumpărat doi şobolani de la un magazin de animale din Franţa, unde locuieşte, şi le-a construit o cuşcă elaborată, a declarat într-un interviu pentru CNN. Folosind un mecanism care le dădea rozătoarelor zahăr ori de câte ori apăsau un buton, el i-a antrenat să se fotografieze şi, în acest proces, a produs o analiză despre noţiunile de plăcere, recompensă şi comportamentele de dependenţă induse de social media.
Artistul a declarat că s-a inspirat din experimentele ştiinţifice, dezvoltate de Skinner în anii 1950, care antrenau animalele să îndeplinească sarcini complexe.
Augustin şi Arthur – cei doi şobolani, numiţi după autorul experimentului şi fratele său – începeau să îşi exploreze noul mediu, atingând la întâmplare butonul care le dădea zahăr. Aproximativ o săptămână mai târziu, cele două rozătoare au început să înţeleagă efectul pozitiv al apăsării butonului, asociindu-l cu atingerea zahărului.
Ulterior, Lignier le-a mutat într-o cuşcă normală – cu intenţia de a face animalele să uite de zahăr – înainte de a le muta înapoi în cuşca iniţială. Dar, de data aceasta, butonul nu mai elibera zahăr de fiecare dată când era apăsat.
Isprăvile lor au produs o serie de selfie-uri, dintre care unele păreau a fi fost făcute pe un fundal alb şi curat. Altele arătau, în mod amuzant, feţele rozătoarelor îndeaproape.
După câteva zile de selfie-uri, şobolanii de companie au plecat să locuiască cu mama lui Lignier în Arles, în sudul Franţei, până când au murit şi au fost îngropaţi în grădina ei din spate.