Potrivit The Wall Street Journal, în pofida euforiei provocate de lansare, distribuitori online de carte, precum Amazon.com, Barnes & Noble şi Borders Group Inc. acordă în continuare reduceri la vânzarea cărţii. După o vară în care nu s-au înregistrat succese de vânzări, măsura are ca scop atragerea de clienţi. Astfel, Amazon comercializează romanul „The Lost Symbol”, editat de Random House, la preţul de 16,17 dolari, cu o reducere de 46% faţă de preţului iniţial.
Scriitorul Dan Brown a anunţat că nu vrea ca „The Lost Symbol” să devină cu studiu de caz pentru stabilirea preţurilor în industria comerţului online de carte. „În calitate de autor, vrei ca romanul publicat să fie disponibil în cât mai multe formate”, a spus el.
„Luând în considerare volumul impresionant de precomenzi, ne aşteptăm ca apariţia să fie un succes istoric”, a spus Sessalee Hensley, de la Barnes & Noble, care a anunţat că 188 din cele 511 lanţuri de librării vor rămâne deschise până după 12 noaptea în ziua lansării, special pentru fanii autorului.
Niciuna dintre lansările de carte din ultimii ani nu a reuşit să surclaseze succesul de vânzări al romanului „Codul lui Da Vinci”. Peste 81 de milioane de ediţii tipărite ale cărţii lui Dan Brown au fost vândute în plan mondial.
În trecut, criticii nu au fost blânzi cu stilul lui Dan Brown, unii calificându-l drept „înspăimântător”. Scriitorul Salman Rushdie a declarat despre „Codul lui Da Vinci” că este „un roman atât de prost încât cel mai prost roman pare bun prin comparaţie”.
Vaticanul a acuzat romanul „Codul lui Da Vinci” şi produsele sale derivate, inclusiv adaptarea pentru marile ecrane, cu Tom Hanks în rolul principal, de anti-catolicism.