Maurice Jarre a devenit celebru relativ târziu, mai ales pentru muzica pe care a compus-o pentru mari filme de la Hollywood.
El a devenit cunoscut în 1962, datorită coloanei sonore compuse pentru filmul "Lawrence al Arabiei", pentru care a fost recompensat cu un premiu Oscar.
Ulterior, el a mai câştigat două premii Oscar, pentru muzica filmelor "Doctor Jivago" şi "Călătorie în India".
De-a lungul carierei a compus muzică pentru peste 150 de producţii cinematografice, contribuind la succesul filmelor unor mari regizori, precum David Lean, Alfred Hitchcock, John Huston şi Luchino Visconti.
Printre filmele pentru care a compus coloana sonoră se mai numără "The message", "Cercul poeţilor dispăruţi/ Dead poets society", "Ghost/ Fantoma mea iubită", "Căderea zeilor/ The damned", "The man who would be the king".
Maurice Jarre a mai compus muzică simfonică pentru teatru, balet şi televiziune, inclusiv pentru seria "Iisus din Nazareth", de Franco Zeffirelli, lansată în 1977.
Născut la Lyon, în Franţa, Maurice Jarre, care s-a mutat în SUA în anii 1960, a fost căsătorit de patru ori şi este tatăl lui Jean-Michel Jarre, un pionier al muzicii electronice.
Una dintre ultimele apariţii publice ale lui Maurice Jarre a fost în februarie, la Festivalul de Film de la Berlin, unde a primit un premiu pentru întreaga carieră. La acel moment, directorul festivalului, i-a adus un omagiu lui Jarre, spunând: "Compozitorii de film stau adesea în umbra unor mari regizori şi actori (…) Însă cu Maurice Jarre se întâmplă un lucru diferit – muzica filmului "Doctor Jivago", la fel ca majoritatea compoziţiilor sale, sunt celebre la nivel mondial şi au rămas de neuitat în istoria cinematografiei".