Nu dezinfecta animalul tău de companie cu gel hidroalcoolic, detergent sau alţi dezinfectanţi chimici

  • În mijlocul epidemiei de Covid-19, frica de contaminare a dus la un comportament periculos al unor proprietari de animale, care în mod involuntar şi-au rănit animalul de companie.
  • Da, este de asemenea nevoie de câteva măsuri de precauţie în cazul animalelor de companie, dar nu chiar orice măsuri.
  • Nu dezinfecta lăbuţele, pielea sau blana animalului tău de companie cu gel hidroalcoolic, detergent sau clor!
Urmărește
943 afișări
Imaginea articolului Nu dezinfecta animalul tău de companie cu gel hidroalcoolic, detergent sau alţi dezinfectanţi chimici

Nu dezinfecta animalul tău de companie cu gel hidroalcoolic, detergent sau alţi dezinfectanţi chimici

Nu folosi detergent, clor sau gel hidroalcoolic pentru dezinfectarea câinilor şi a pisicilor. Medicii veterinari din Franţa avertizează proprietarii de animale împotriva pericolelor la care  expun animalele dacă utilizează astfel de produse. În ultima vreme, pe reţelele de socializare, mulţi oameni au postat imagini cu câini ale căror lăbuţe au fost arse datorită dezinfectării lor cu gel hidroalcoolic sau înălbitor.

"Este curios, cum să te gândeşti să-ţi dezinfectezi animalul cu detergent sau gel hidroalcoolic atunci când ştii că apa cu săpun sau un şampon pentru câini funcţionează foarte bine", a declarat Christine Debove, consilier regional al Ordinului Medicilor veterinari din Ile-de-France.

Animalele „nu digeră alcoolul în mod corespunzător”. Câinii şi pisicile se ling (pe labe, blană) iar aceste produse „pot provoca iritaţii ale mucoasei şi reacţii ale pielii”. Medicul veterinar avertizează că „în cazul în care câinele sau pisica ingerează alcool prin lins, acestea vor avea o reacţie mai accentuată decât un om, deoarece ele nu pot să digere alcoolul în mod corespunzător”.

Christine Debove mai aminteşte că spălarea picioarelor câinelui după întoarcerea de la plimbare cu apă şi săpun este un „gest de igienă de bază pe care cineva ar trebui să îl aibă tot timpul”. „Este suficient de eficient! “.

„Evită să-l laşi să-ţi lingă mâinile şi faţa”.  Ea a mai subliniat importanţa „respectării distanţei dintre oameni şi animale, spălarea mâinilor foarte des atunci când te joci cu ele şi evitarea contactul strâns, a obiceiului de a vă linge mâinile şi faţa”.

O clinica veterinară pentru pisici din oraşul Havre (Clinique Féline LeHavre Deschats) posta zilele trecute pe Facebook următorul mesaj:
„Mai multe pisici (şi chiar câini) au ajuns la veterinari în ultimul timp având noi motive de consultaţie:
- Comă etilică pentru pisici spălate cu gel hidroalcoolicIntoxicaţii şi arsurile ale pielii datorită utilizării de produse dezinfectante pe animale.
Dacă doriţi să vă curăţaţi animalele când vă întoarceţi de la plimbare, folosiţi apă şi săpun şi apoi clătiţi foarte bine! ”

Foto Profimediaimages.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici