- Home
- Life-Inedit
- STOCKHOLM, (11.10.2012, 18:40)
- Oana Ghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul de premii Nobel dintr-o ţară - direct proporţional cu consumul de ciocolată
Cu cât consumul de ciocolată este mai mare pe cap de locuitor într-o ţară, cu atât sunt mai multe şansele ca naţiunea respectivă să aibă laureaţi ai premiilor Nobel, este concluzia unui studiu publicat joi de revista americană New England Journal of Medicine.
Urmărește
369 afișări
Numărul de premii Nobel dintr-o ţară - direct proporţional cu consumul de ciocolată (Imagine: Shutterstock)
Flavonoizii, substanţe antioxidante care se găsesc, printre altele, în boabele de cacao, ceaiul verde şi vinul roşu, reduc riscul de demenţă şi ameliorează funcţiile mintale ale persoanelor în vârstă, spune Franz Messerli, de la Universitatea din Columbia, autorul acestui studiu.
"Deoarece ciocolata ameliorează, ipotetic, funcţiile cognitive ale individului şi, implicit, ale unui grup, m-am întrebat dacă există o corelare între consumul de cacao şi capacităţile mintale ale unei naţiuni", scrie autorul. "Din ce ştiu eu, nu există măsurători ale funcţiilor cognitive la nivelul unei naţiuni (...) am putea, deci, aprecia că numărul de premii Nobel pe naţiune constituie o estimare a capacităţii intelectuale a unui popor", adaugă el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Potrivit observaţiilor sale, "există o relaţie semnificativă între consumul de ciocolată pe cap de locuitor şi numărul de premii Nobel pe zece milioane de locuitori".
Studiul a fost făcut pe 23 de ţări, iar consumul de ciocolată a fost estimat cu ajutorul rapoartelor unor producători din domeniu.
Astfel, Elveţia se regăseşte în fruntea clasamentului, fiind lider atât în ceea ce priveşte consumul de ciocolată, cât şi al numărului de premii Nobel.
Statele Unite ale Americii, Franţa şi Germania se clasează la mijlocul acestor topuri, iar China, Japonia şi Brazilia, pe ultimele locuri.
Suedia însă face excepţie. Cu 6,4 kilograme de ciocolată consumate anual pe cap de locuitor, ţara ar fi trebuit să "producă" 14 premii Nobel, dar în schimb a câştigat 32.
Autorul studiului, care este medic, formulează, cu umor, două explicaţii: "Fie comitetul Nobel de la Stockholm favorizează suedezii, fie această naţiune este foarte sensibilă la efectele ciocolatei".
Cercetătorul spune că, deşi studiul ia în considerare consumul global de ciocolată pe naţiuni, nu se ştie ce cantitate de ciocolată este consumată de fiecare dintre laureaţii Nobel în parte.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe