Nuntă regală în Luxemburg: Capete încoronate din lumea întreagă, aşteptate la marele eveniment

Capete încoronate din lumea întreagă sunt aşteptate în acest weekend în Luxemburg, pentru a asista la căsătoria marelui duce moştenitor Guillaume cu o tânără contesă belgiană, o ocazie pentru a oferi o tuşă de glamour acestei ţări minuscule, aflată rareori în atenţia presei internaţionale.

Urmărește
715 afișări
Imaginea articolului Nuntă regală în Luxemburg: Capete încoronate din lumea întreagă, aşteptate la marele eveniment

Nuntă regală în Luxemburg: Capete încoronate din lumea întreagă, aşteptate la marele eveniment (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Căsătoria noastră este un eveniment de dimensiune internaţională şi deci o bună ocazie pentru a arăta o imagine festivă a Luxemburgului", a declarat pentru presa locală prinţul Guillaume, care va împlini în curând vârsta de 31 de ani, informează AFP.

"Totodată, este o căsătorie cât se poate de normală între mine şi Guillaume", a declarat, la rândul ei, viitoarea mireasă, Stéphanie de Lannoy, în vârstă de 28 de ani.

Această dublă dimensiune - intimă şi mondenă - se regăseşte şi în organizarea nunţii princiare. Vineri dimineaţă, tânărul cuplu se va întâlni cu reprezentanţii mai multor organizaţii pentru tineri, înainte de o ceremonie civilă la primăria din capitala acestui stat, care se va desfăşura departe de obiectivele camerelor de filmat.

"Atmosfera de la nunta noastră va fi diferită de cele de la nunţile de la Monaco şi de la Londra", a spus prinţul Guillaume.

Cu toate acestea, familiile regale europene vor fi bine reprezentate în capitala marelui ducat al Luxemburgului, pentru un dineu de gală ce va avea loc vineri seară şi pentru ceremonia religioasă, ce va avea loc sâmbătă dimineaţă, în catedrala Notre-Dame.

Regele Belgiei, Albert al II-lea, şi regina Paola, care au legături de familie cu monarhia luxemburgheză, vor veni de la Bruxelles pentru a asista la eveniment.

Printre capetele încoronate care au răspuns invitaţiei se află regele Norvegiei, Harald al V-lea, şi regina Sonja, prinţul Hans-Adam al II-lea din Liechtenstein şi prinţesa de Liechtenstein, regina Beatrix a Olandei, regina Margrethe a Danemarcei şi prinţul ei consort Henrik, regina Silvia a Suediei, dar şi prinţesa Lalla Salma, soţia regelui Mohammed al VI-lea din Maroc.

Numeroşi prinţi şi prinţese au fost şi ei invitaţi: prinţul Frederik şi prinţesa Mary din Danemarca, prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei şi prinţul Daniel, prinţul Felipe de Asturia şi prinţesa Letizia, prinţul moştenitor al Olandei Willem-Alexander şi soţia lui, prinţesa Maxima.

Familia regală britanică va fi reprezentată de prinţul Edward, al treilea fiu al reginei Elizabeth a II-a, şi soţia lui, Sophie. Japonia va fi reprezentată de prinţul moştenitor Naruhito.

După ceremonia religioasă, mirii vor saluta mulţimea de la balconul palatului marelui ducat. Animaţii muzicale, un foc de artificii şi concerte gratuite vor transforma această căsătorie a viitorului mare duce într-un eveniment popular, chiar dacă multe voci din opinia publică luxemburgheză au criticat costurile de organizare: 350.000 de euro pentru stat, 317.000 euro pentru oraşul Luxemburg.

Guillaume a devenit mare duce moştenitor în 2000, când tatăl lui, Henri, a urcat pe tron. După ce şi-a făcut studiile în Elveţia, el a frecventat cursurile Academiei militare Sandhurst din Marea Britanie, iar apoi a studiat ştiinţele politice în Marea Britanie şi în Franţa.

El va deveni cel de-al şaptelea membru din dinastia Nassau-Weilbourg care va urca pe tronul marelui ducat al Luxemburgului.

Fiică a contelui Philippe de Lannoy şi a lui Alix della Faille de Leverghem, Stéphanie de Lannoy provine dintr-una dintre cele mai vechi familii nobiliare din Belgia. Ea a studiat limbile germanice, a lucrat la ambasada belgiană din Berlin şi a locuit timp de un an în Rusia pe când avea 18 ani. În timpul ceremoniei de nuntă, ea va purta inelul de logodnă al mamei sale, decedată în luna august.

Stéphanie de Lannoy, care va primi cetăţenia luxemburgheză şi va renunţa la cea belgiană, doreşte să continue să ducă o viaţă simplă, în ciuda căsătoriei sale cu viitorul mare duce al Luxemburgului, şi chiar să poată să îşi facă singură cumpărăturile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici