O ambasadă fictivă a Statelor Unite din Ghana, care elibera vize ilegale, închisă după zece ani de funcţionare. Cum motivează autorităţile americane "scăparea"

O ambasadă care a funcţionat ilegal timp de peste zece ani în Ghana a fost închisă. Aceasta arbora steagul american şi etala o imagine a preşedintelui Obama, eliberând vize pentru SUA de peste o decadă. Cu toate acestea, ambasada fictivă a SUA care opera în Accra, era un fals, potrivit reprezentanţilor Departamentului de Stat al SUA, citaţi de CNN.

Urmărește
572 afișări
Imaginea articolului O ambasadă fictivă a Statelor Unite din Ghana, care elibera vize ilegale, închisă după zece ani de funcţionare. Cum motivează autorităţile americane "scăparea"

O ambasadă fictivă a Statelor Unite din Ghana, care elibera vize ilegale, închisă după zece ani de funcţionare. Cum motivează autorităţile americane "scăparea"(Imagine: US Department of State)

Firma, care elibera vize legale obţinute în mod fraudulos, vize false şi alte acte de identitate ilegale, era condusă de către persoane din cercurile criminaliste din Ghana şi Turcia care lucrau în cârdăşie cu oficiali din Ghana, au declarat  reprezentanţii Departamentului de Stat din SUA. Ambasada era deschisă trei zile pe săptămâna în capitala Ghanei, Accra.

Departamentul de Stat al SUA nu a precizat câte persoane au intrat în mod ilegal în Statele Unite folosind documentele eliberate în mod fraudulos, şi nici nu a menţionat modul în care membrii grupului criminal au obţinut documentele oficiale.

(Documente ilegale confiscate de către autorităţi în timpul descinderilor la ambasada fictivă din Accra, Ghana)

Vize şi paşapoarte din zece ţări diferite au fost descoperite în timpul raidurilor efectuate la ambasada ilegală construită din stuc şi cu acoperiş de tablă.

(Adevărata ambasadă SUA din Ghana)

Autorităţile au închis sediul după ce în vara trecută au primit informaţii cu privire la activitatea desfăşurată acolo şi au desfăşurat o anchetă comună condusă de agenţii diplomatici de securitate de la adevarata ambasadă SUA din Ghana, autorităţile ghaneze şi alţi parteneri internaţionali.

Operaţiunea a mai descoperit şi o ambasadă ilegală olandeză tot în Accra, potrivit Departamentului de Stat.

Ambasada fictivă îşi făcea publicitate la servicii prin fluturaşe şi panouri publicitare pentru a aduna clienţi din Ghana şi din ţările vecine, au mai precizat reprezentanţii Departamentului de Stat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici