- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (15.09.2010, 17:49)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O britanică suferind de migrenă acută a început să vorbească cu accent franţuzesc - VIDEO
O femeie în vârstă de 49 de ani care locuieşte în sudul Marii Britanii a început să vorbească cu accent franţuzesc după o migrenă puternică, devenind astfel unul dintre cele 60 de cazuri de "sindrom al accentului străin" diagnosticate pe plan mondial până în prezent.
Urmărește
53 afișări
O britanică suferind de migrenă acută a început să vorbească cu accent franţuzesc
Kay Russell, care locuieşte în localitatea Cheltenham din sudul Marii Britanii, a declarat pentru cotidianul Gloucester Echo că nu a încercat "să vorbească cu accent", că nu cunoaşte limba franceză, iar acest lucru reprezintă pentru ea "un handicap".
Incidentul s-a petrecut în ianuarie 2010. Kay Russell a mers la culcare suferind de o migrenă puternică şi s-a trezit a doua zi vorbind cu un pronunţat accent franţuzesc.
Cei care nu o cunosc cred că Russell este o franţuzoaică locuind în Marea Britanie sau o persoană originară din Europa de Est.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Persoanele care au acest sindrom al accentului străin suferă în realitate de o tulburare de vorbire, iar cei care le ascultă sunt tentate să le atribuie un accent străin din cauza acestor schimbări de pronunţie.
Sindromul accentului străin este cauzat de distrugeri ale anumitor zone ale creierului asociate cu vorbirea, provocate de un atac cerebral sau un traumatism cranian.
Sindromul a fost identificat pentru prima oară în anii 1940 şi a rămas până în prezent una dintre cele mai rare afecţiuni cunoscute.
Modificarea pronunţiei poate fi permanentă sau poate să dureze doar câteva ore. Nu se cunoaşte deocamdată niciun tratament eficient pentru acest sindrom.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe