O companie de cosmetice va utiliza în testarea produselor ei piele umană obţinută cu o imprimantă 3D

O renumită companie de produse cosmetice s-a asociat cu o firmă specializată în biotehnologie, Organovo, pentru a utiliza în etapa de testare a produselor sale fragmente de piele umană care vor fi produse cu ajutorul unei imprimante 3D, informează bbc.com.

Urmărește
614 afișări
Imaginea articolului O companie de cosmetice va utiliza în testarea produselor ei piele umană obţinută cu o imprimantă 3D

O companie de cosmetice va utiliza în testarea produselor ei piele umană obţinută cu o imprimantă 3D (Imagine: HEPTA)

Numele start up-ului Organovo a apărut deja în presa internaţională după ce a anunţat recent că poate să obţină un ficat uman în laborator, cu ajutorul unei imprimante 3D. Aceasta va fi însă prima sa colaborare din domeniul industriei cosmetice şi va fi realizată în parteneriat cu grupului L'Oréal.

L'Oréal cultivă în prezent fragmente de piele umană, pe baza unor ţesuturi donate de pacienţii care suportă operaţii estetice. Grupul francez produce peste 100.000 de mostre de piele umană (cu suprafeţe de 0,5 centimetri pătraţi) în fiecare an, grupate în nouă varietăţi de toate vârstele şi rasele.

Într-un comunicat de presă, în care a explicat avantajele oferite de pielea umană obţinută prin printare 3D, grupul L'Oréal a declarat: "Parteneriatul nostru aduce nu doar un plus de noutate în domeniul metodelor in vitro de evaluare a siguranţei şi performanţei produselor cosmetice, ci şi un plus de potenţial, pentru că domeniul tehnologiei şi al cercetării este nelimitat".

Grupul cosmetic nu a precizat data la care aceste mostre de piele umană vor fi disponibile, limitându-se să spună că proiectul se află "într-un stadiu incipient de cercetare".

Wake Forest Institute for Regenerative Medicine este compania care a deschis calea în domeniul organelor crescute în laborator şi obţinute cu ajutorul unor imprimante 3D.

Tehnica folosită vizează creşterea unor celule umane pe o serie de matriţe din hidrogel cu rol de susţinere. Organele obţinute în laborator sunt plasate într-un recipient de mici dimensiuni şi conectate între ele cu un înlocuitor sangvin care menţine în viaţă celulele componente.

Compania Organovo foloseşte o metodă uşor diferită, ce permite asamblarea directă a ţesuturilor printate 3D fără a mai fi nevoie de o matriţă cu rol de susţinere.

Organovo este una dintre primele companii din lume care propune spre comercializare organe umane obţinute cu ajutorul imprimantelor 3D.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici