O cunoscută politiciană care a povestit că şi-a împuşcat câinele a stârnit o amplă dezbatere în SUA

  • O cunoscută politiciană care a povestit că şi-a împuşcat câinele şi capra a stârnit o amplă dezbatere în SUA.
  • Republicana Kristi Noem, care ocupă funcţia de guvernator al statului Dakota de Sud, a făcut dezvăluirea în cartea sa de memorii.
  • Ea a fost criticată intens de reţelele sociale.
399 afișări
Imaginea articolului O cunoscută politiciană care a povestit că şi-a împuşcat câinele a stârnit o amplă dezbatere în SUA

Sursa foto: X

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în politică, cât şi în viaţă. Ea a povestit că şi-a împuşcat câinele deoarece nu răspundea la comenzi şi pentru că era agresiv. După ce atacat câinii unor vecini, ea a decis să-l împuşte.

„Am urât câinele ăla”, a spus ea.

În aceeaşi zi, a decis să împuşte şi una dintre caprele familiei deoarece era „urâtă, rea, mirosea dezgustător” şi fugărea copiii.

„Nu a fost o muncă plăcută. Dar trebuia făcută”, a comentat Noem în cartea sa.

Dezvăluirile au fost intens criticate în mediul online. Adversarii politici au lansat un mesaj electoral: „Dacă vreţi oficiali aleşi care nu se laudă că şi-au ucis cu brutalitate animalele de companie... votaţi democraţi”. Noem a fost criticată şi de simpatizanţii partidului său. Meghan McCain, fiica candidatului republican la preşedinţia din 2008, John McCain, a spus: „Puteţi să vă recuperaţi după multe lucruri din politică, să schimbaţi naraţiunea etc. – dar nu şi din uciderea unui câine”.

Noem s-a apărat pe X, spunând că „ne plac animalele, dar decizii grele ca aceasta se întâmplă tot timpul la o fermă”. Ea a promis mai multe „povestiri reale, sincere şi incorecte din punct de vedere politic” în viitoarea sa carte.

În 2018 Kristi Noem a devenit prima femeie aleasă în poziţia de guvernator al statului Dakota de Sud. Ea ar putea fi cooptată în echipa lui Donald Trump, aşa cum a speculat presa americană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici