- Home
- Life-Inedit
- (05.04.2016, 13:08)
O echipă de tineri români concurează cu Microsoft pentru viitorul comunicaţiilor. Cum arată variantă românească a „holoportării” - teleportarea de holograme [VIDEO]
În urmă cu câteva zile, Microsoft făcea valuri în presa internaţonală după ce prezenta holoportarea, o tehnologie care permite reconstrucţia, în timp real şi oriunde în lume, a unor holograme. În acelaşi timp, la mii de kilometri depărtare, în România o echipă de cinci tineri se pregătea să prezinte Holo See, o tehnologie similară, dezvoltată independent de cea a Microsoft, informează go4it.ro.
Urmărește
1248 afișări
O echipă de tineri români concurează cu Microsoft pentru viitorul comunicaţiilor. Cum arată variantă românească a „holoportării” - teleportarea de holograme [VIDEO]
În urmă cu câteva zile, Microsoft făcea valuri în presa internaţională după ce prezenta holoportarea, o tehnologie care permite reconstrucţia, în timp real şi oriunde în lume, a unor holograme. În acelaşi timp, la mii de kilometri depărtare, în România o echipă de cinci tineri se pregătea să prezinte Holo See, o tehnologie similară, dezvoltată independent de cea a Microsoft. Singurul regret al tinerilor români este că nu s-au mişcat puţin mai repede, astfel încât să fi făcut, pe piaţa locală, anunţul înaintea gigantului software, informează go4it.ro.
Holo See este un proiect iniţiat de Andrei Boruzescu, Lucian Popa, Alex Ispas, Alexandru Popescu şi Cosmin Dobrescu. Proiectul reprezintă o platformă de telecomunicaţii prin holograme dezvoltată pentru ochelarii şi căştile de realitate augmentată şi realitate virtuală.
„Pe scurt Holo See îţi permite să interacţionezi cu persoana cu care vorbeşti sub forma unei holograme full 3D, în timp real, în propria cameră”, a declarat Andrei Boruzescu, co-fondator Holo See.
Tehnologia va funcţiona cu majoritatea tipurilor de headset-uri VR, cum ar fi: Oculus Rift, Hololens, HTC Vive. Tehnologia a fost dezvoltată de cei cinci români în aproximativ 12 luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Adevărata inovaţie din spatele Holo See o reprezintă software-ul special care face posibilă înregistrarea hologramei şi transmiterea acesteia, dezvoltat de programatorii echipei, Cosmin Dobrescu şi Alex Popescu.
„Suntem momentan în stadiul în care am dezvoltat o platformă software care capturează şi randează cu succes holograma full 3D 360 de mărime reală. Motion tracking-ul (algoritmul prin care softul determină poziţia utilizatorului în raport cu holograma - n.r.) şi render-ul se fac în timp real, însă holograma este în acest stadiu al proiectului înregistrată, deci nu este live”, explică Andrei.
Acum, echipa lucrează la prototipul Unbound, care va permite transmiterea live (în timp real) a hologramei. Pentru a strânge fondurile necesare, Holo See a demarat şi o campanie de crowdfunding pe Indiegogo.
Produsul final va consta în platforma software cât şi configuraţia de echipament care include camere speciale, senzori, soluţia de iluminare şi chroma-auto-iluminată (o pânză verde pliabilă care pe spate are puse leduri pe toată suprafaţa) creată pentru proiect.
Citeşte şi: Microsoft prezintă holoportarea, tehnologia care permite reconstrucţia unui obiect 3D - VIDEO
Citeşte şi: Ricky Ma a construit o femeie-robot după chipul şi asemănarea actriţei Scarlett Johansson
Citeşte şi: Inteligenţa artificială păcălită. Cum a devenit ”rasist” un robot al Microsoft după câteva ore petrecute pe Twitter - FOTO
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Citește și: Ricky Ma a construit o femeie-robot după chipul şi asemănarea actriţei Scarlett Johansson
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe