- Home
- Life-Inedit
- NEW YORK, (21.12.2019, 13:30)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O echipă secretă de la Apple e pe urmele tehnologiei prin satelit care să transmită datele fără wireless
O echipă secretă de la Apple investighează posibilităţile obţinerii tehnologiei prin satelit prin care să poată transmite date direct pe dispozitivele mobile, fără ajutorul unei reţele wireless, arată platforma Fortune.
Urmărește
1255 afișări
O echipă secretă de la Apple e pe urmele tehnologiei prin satelit care să transmită datele fără wireless
Apple ar avea o echipă secretă care dezvoltă tehnologia prin satelit pe care producătorul iPhone ar putea să o folosească pentru a oferi servicii de internet direct pe dispozitivele mobile, fără a mai apela la reţelele wireless.
Producătorul de iPhone din Cupertino, California, ar avea aproximativ zece ingineri specializaţi în design aerospaţial, sateliţi şi antene care încearcă să obţină rezultate în următorii cinci ani. Proiectul este încă în fazele iniţiale şi ar putea fi abandonat, mai ales că modul în care pot fi profitabili sateliţii nu este deloc clar. Directorul executiv Apple, Tim Cook, s-ar fi arătat interesat de proiect, stabilind această direcţie drept o prioritate a companiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
Orientarea Apple spre sateliţi de comunicaţii şi tehnologie wireless îmbunătăţită arată că s-ar urmări transmiterea de date către utilizatori micşorând de dependenţa de operatorii de telefonie sau de reţelele wireless pentru conectarea dispozitivelor. Sateliţii ar oferi şi informaţii mai exacte pentru geolocaţie şi dezvoltarea unor funcţii noi pentru hărţile de pe dispozitivele mobile.
Nu este clar dacă Apple are intenţia de a dezvolta o constelaţie proprie de sateliţi sau ar urma să folosească doar echipamente de la sol care să preia date de la sateliţii existenţi pentru a le trimite pe dispozitivele mobile.
Şi alte companii mari au planuri în aceeaşi direcţie. Amazon intenţionează să folosească peste 3.000 de sateliţi. În acelaşi timp, companii ca Iridium sau Teledesic au avut probleme majore încercând să dezvolte acelaşi tip de tehnologie. Iridium intrat în faliment în 1999, iar Teledesic a renunţat la planurile pentru „internet din cer” în urmă cu mai bine de un deceniu. Iniţiativele recente semnalate de Facebook, SpaceX şi Amazon încă nu au perspective de a deveni profitabile.
„Lecţiile privind eşecurile iniţiativelor de până acum, de la Iridium, Globalstar şi Teledesic, arată că este cu chiar foarte greu să ai un plan de afaceri viabil pentru proiecte de comunicaţii prin satelit în valoare de miliarde de dolari”, a arătat Tim Farrar, un expert în sateliţi şi manager pentru Telecom Media & Finance Associates.
Apple a angajat în ultimele luni noi echipe de specialişti în software şi hardware şi a căutat ingineri care au experienţă în proiectarea de componente pentru echipamente de comunicaţii. De asemenea, compania a angajat manageri cu experienţă în tehnologii aerospaţiale şi wireless.
Echipa este condusă de Michael Trela şi John Fenwick, foşti ingineri aerospaţiali. Cei doi au condus operaţiunile Google privind sateliţii până în 2017, când au început un nou proiect pentru Apple.
În primul an şi jumătate la Apple, Trela şi Fenwick au studiat posibilităţile dezvoltării tehnologiei prin satelit, iar în ultimele luni au intensificat eforturile legate de proiect.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:04
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
astăzi, 17:42