- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (05.08.2014, 17:45)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O ecuaţie care poate să prezică "fericirea de moment", elaborată de cercetători - FOTO
O ecuaţie care poate să prezică "fericirea de moment" a fost elaborată de cercetătorii în matematică de la University College din Londra.
Urmărește
1058 afișări
O ecuaţie care poate să prezică "fericirea de moment", elaborată de cercetători (Imagine: Shutterstock)
Se ştie de multă vreme că fericirea depinde de multe circumstanţe şi de mulţi factori din viaţa de zi cu zi. Cercetătorii britanici au iniţiat un studiu cu scopul de a elabora o ecuaţie care poate să prezică fericirea de moment. Ei au descoperit că participanţii la studiul lor erau cel mai fericiţi atunci când se descurcau mai bine decât se aşteptau, în timpul unor sarcini din categoria "risc-recompensă".
Imagistica cerebrală a dezvăluit, totodată, că scorurile ridicate obţinute la testele ce vizează cuantificarea nivelului de fericire sunt corelate cu zonele cerebrale asociate cu starea de bună , informează bbc.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Cercetătorii britanici, al căror studiu a fost publicat în PLOS Journal, spun că această ecuaţie ar putea fi folosită pentru monitorizarea pe scară largă a tulburărilor de dispoziţie şi a nivelului de fericire în rândul populaţiei.
"Putem să analizăm decizii şi rezultate din trecut şi să prezicem cu exactitate cât de fericiţi veţi spune că sunteţi în orice moment din viitor", a declarat profesorul Robb Rutlege de la University College London, coordonatorul studiului.
"Creierul încearcă să îşi dea seama ce trebuie să faceţi pentru a primi recompensa, aşadar toate deciziile, aşteptările şi rezultatele obţinute reprezintă informaţii pe care el le foloseşte pentru a se asigura că veţi lua decizii bune în viitor. Toate aşteptările recente se combină cu recompensele primite pentru a determina nivelul vostru actual de fericire", a explicat cercetătorul britanic.
De exemplu, oamenii merg la restaurant şi, dacă au aşteptări mici, acest fapt poate să le îmbunătăţească experienţa culinară, făcându-i să spună că preparatele care le sunt servite sunt mai bune decât se aşteptau. În sens invers, dacă aşteptările sunt mari, ele pot să sporească nivelul de fericire chiar înainte de începerea mesei, datorită anticipării evenimentului.
Pentru a crea acest model matematic, savanţii britanici au analizat rezultatele prezentate de 26 de persoane care au participat la un experiment în cadrul căruia, prin teste repetate, alegeau între recompense financiare sigure şi altele care erau riscante. După fiecare două-trei teste, ei erau invitaţi să îşi raporteze nivelul de fericire.
Creierele participanţilor erau monitorizate cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică funcţională (fMRI).
Activitatea cerebrală înregistrată în două zone ale creierului a fost asociată pozitiv cu nivelurile ridicate de fericire. Cele două zone cerebrale sunt striatum ventral - sursa principală de neuroni dopaminergici - şi cortexul insular, o regiune cerebrală importantă pentru declanşarea multor emoţii, inclusiv a fericirii.
Striatumul ventral a fost asociat cu schimbările nivelului de fericire, iar cortexul insular cu apariţia senzaţiei de fericire în general.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:18
Atenţionare de călătorie în Italia, unde este grevă în transportul public
-
astăzi, 16:05