O elevă „extrem de inteligentă” se crede pisică. Şcoala este de acord cu decizia adolescentei

  • O elevă se identifică drept pisică, iar şcoala îi permite să se identifice cu felina atât timp cât „ceilalţi elevi nu sunt distraşi”.
  • Trendul elevilor care se cred animale este în creştere.
Urmărește
15338 afișări
Imaginea articolului O elevă „extrem de inteligentă” se crede pisică. Şcoala este de acord cu decizia adolescentei

FOTO Hepta

Fata, elevă în clasa a şaptea la o şcoală privată din Melbourne (Australia) este acceptată de către clasă şi profesori, care încurajează „comportamentul felin” al adolescentei. „Extrem de inteligentă”, aşa cum o numesc profesorii, fata s-a decis totuşi să nu mai vorbească în timpul orelor, conform The Herald Sun, pentru că pisicile nu vorbesc.
 
O prietenă de familie declară, pentru sursa citată că „nicio şcoală nu are un anume protocol pentru elevii care se identifică drept animale, dar abordarea este că dacă nu sunt deranjate orele, aceştia sunt sprijiniţi în alegerea lor”. 
 
Reprezentanţii şcolii spun că mai mulţi elevi „au diverse suferinţe mentale - anxietate, depresie, probleme de identitate”, dar nu recunosc că au o elevă „pisică”.
 
Tot în Melbourne, un psiholog a tratat un băiat care, pentru un timp, s-a crezut câine. Iar în martie, eleve de la o şcoală privată de prestigiu din Brisbane, şi-au tăiat uniformele la spate, pentru a-şi putea scoate coada, întrucât se considerau vulpi sau pisici, şi chiar mergeau în patru labe.
 
O parte dintre părinţi s-au declarat îngrijoraţi de „fenomen”: „Când o fată s-a dus să se aşeze în bancă, o alta a ţipat la ea, că s-a aşezat pe coada sa. Are o gaură în uniformă, pe unde ar trebui să iasă coada”, spune un părinte pentru Courier Mail. Însă şcoala a respins declaraţia sa.
 

Fursonas. Trendul „blănoşilor” 

 
Fenomenul „blănoşilor” (fursonas) s-a extins în ultimii ani în întreaga lume: persoanele se îmbracă în costume şi se comportă ca diverse animale. Diferit de Cosplay, a fi „blănos” presupune să interiorizezi personalitatea animalului şi să trăieşti întocmai 24/24,  7/7.
 
Şi în SUA sunt elevi care se identifică drept „blănoşi”, scriu publicaţiile locale. O şcoală din Michigan respinge acuzaţia conform căreia a oferit litiere elevilor „blănoşi” în ianuarie, după ce părinţii s-au supărat pe decizia neobişnuită a şcolii. 
 
Judith Locke, psiholoagă în Brisbane, spune că trendul „blănoşilor” nu o miră. Romanticizăm animalele în viaţa de zi cu zi, în filme, în reclame, aşa că era doar o chestiune de timp până să începem să ne credem animale. „Dar provocarea reală este acceptarea deciziilor oamenilor referitor la cum se văd pe ei înşişi”. 
 
Persoanele care se cred animale sau se costumează ca atare sunt adolescenţi sau tineri adulţi.  A deveni „blănos” vine cu o serie de beneficii psihologice, dezvoltă creativitatea şi expresivitatea., este de părere Furscience.
 
Circa 50% din „blănoşii” din întreaga lume trăiesc în SUA şi Canada, iar 1% în Australia.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shinzu (@shinzufoxx)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shinzu (@shinzufoxx)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici