O fosilă vie ce poate cauza moartea este un aliment de bază pentru locuitorii unei insule din Japonia

Locuitorii insulei Amami Oshima consumă de secole o plantă toxică din era jurasică, care poate cauza moartea, relatează BBC.

Urmărește
2591 afișări
Imaginea articolului O fosilă vie ce poate cauza moartea este un aliment de bază pentru locuitorii unei insule din Japonia

O fosilă vie ce poate cauza moartea este un aliment de bază pentru locuitorii unei insule din Japonia

Pe aproape întreg teritoriul Japonniei, oameniii evită consumul arborelui sotetsu (Cycad), din cauza potenţialului letal. Totuşi, pentru locuitorii insulei Amami Oshima această plantă a constituit adeseori un aliment de bază, relatează BBC.

Clima tropicală din regiunea Amami Oshima a generat condiţii foarte prielnice pentru ca arborele să se dezvolte şi să fie consumat de către locuitori secole de-a randul în perioade dificile.

Consumat în stare crudă, arborele poate cauza hemoragii interne, afecţiuni severe ale ficatului şi chiar moartea.

Arborele Cycad este una dintre cele mai vechi specii de plante, având o vechime de 280 de milioane de ani. Planta fost o sursă de hrană pentru dinozauri, care erau imuni la neurotoxina care este letală în cazul oamenilor.

Arborii aceştia erau extrem de răspândiţi în era jurasică şi sunt consideraţi fosile vii.

Locuitorii insulei Amami Oshima au învăţat cum să îndepărteze substanţa otrăvitoare din această plantă printr-un proces meticulos care durează patru săptămâni. 

După îndelungatul proces de prelucrare al arborelui se obţine o textură făinoasă din care se pot face tăieţei sau care se poate amesteca cu orez. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici