O franţuzoaică a primit dispensă specială pentru a se căsători cu logodnicul ei mort

O franţuzoaică a primit acceptul preşedintelui Nicolas Sarkozy pentru a se putea căsători cu logodnicul ei mort într-un accident de maşină în urmă cu aproape un an, relatează The Independent.

Urmărește
53 afișări
Imaginea articolului O franţuzoaică a primit dispensă specială pentru a se căsători cu logodnicul ei mort

O franţuzoaică a primit dispensă specială pentru a se căsători cu logodnicul ei mort

Mireasa a purtat rochia albă, însă, aşa cum primarul care a oficiat ceremonia a arătat, era văduvă înainte de a ieşi din sala Casei de Căsătorii.

Magali Jaskiewicz, în vârstă de 26 de ani, mamă a doi copii, s-a căsătorit cu logodnicul ei mort în temeiul unei dispense speciale din partea preşedintelui Franţei.

Jonathan George (25 de ani), tatăl celor două fetiţe, a murit într-un accident de maşină în urmă cu aproape un an, la doar două zile după ce cuplul a anunţat autorităţilor locale intenţia de a deveni soţ şi soţie.

Week-end-ul trecut, în satul Dommary-Baroncourt din Lorena, Magali, îmbrăcată într-o rochie complet albă, s-a căsătorit cu Jonathan şi a devenit, oficial, văduva acestuia. În timpul ceremoniei, un portret color al lui Jonathan a fost aşezat lângă ea, pe un suport din lemn.

"Nu sunt tocmai în dispoziţia de a avea o petrecere de nuntă, astfel că vom bea cu toţii o cafea şi le voi mulţumi tuturor pentru că m-au susţinut. În toate aceste luni, nu am auzit vreodată pe cineva să spună ceva negativ despre intenţia mea", a declarat, după ceremonia de căsătorie civilă, Magali George.

Mireasa, rudele şi prietenii, precum şi fetele cuplului, Doriane, de trei ani, şi Kassandra, de 18 luni, au plecat să pună flori la mormântul mirelui.

În temeiul articolului 171 din Codul Civil al Franţei, căsătoria postumă este permisă între logodnici, însă doar dacă există dovezi clare că ei aveau de gând să se căsătorească înainte de moarte. Chiar şi aşa, este necesar un acord special din partea preşedintelui republicii.

"Cazul lui Magali era extrem de clar. Cei doi locuiau împreună de cinci ani, aveau doi copii şi, de exemplu, cumpăraseră rochia de mireasă pentru Magali şi trecuseră prin câteva formalităţi înainte de decesul lui Jonathan", a spus Christophe Caput, primarul care a condus ceremonia.

Duminică după-amiază, primarul şi-a pus lenta tricoloră şi a oficiat o căsătorie aidoma uneia normale, din care însă au lipsit răspunsurile mirelui. Magali a purtat verigheta ei pe deget, iar pe cea a soţului mort pe un lănţişor, în jurul gâtului.

"Când Magali a venit să-mi spună planul ei, am întocmit împreună un dosar. Doar preşedintele poate autoriza acest gen de căsătorii. A trebuit să adunăm dovezi care să ateste intenţiile lor de căsătorie, precum fotografii ale rochiei de mireasă sau scrisori de amor. A plecat din primărie văduvă, însă purtând numele iubitului", a spus Christophe Caput.

El a adăugat că aceasta este "o adevărată poveste de dragoste".

"Când jandarmii i-au adus decretul semnat de preşedintele Sarkozy, a venit direct la mine şi mi-a spus: «Astea sunt primele lacrimi de bucurie de după moartea lui Jonathan", a mai spus Caput.

Căsătoriile postume sunt neobişnuite, însă anual în Franţa au loc circa 20 astfel de ceremonii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici