- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (26.06.2014, 17:49)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O garnitură de mobilier care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, vândută cu 55.000 euro, la Artmark - FOTO
O garnitură de mobilier de birou, din lemn de paltin, care i-a aparţinut dictatorului Nicolae Ceauşescu a fost adjudecată pentru suma de 55.000 de euro, la Licitaţia de mobilier de birou şi instrumente de scris de colecţie a casei Artmark, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
212 afișări
O garnitură de mobilier care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, vândută cu 55.000 euro, la Artmark (Imagine: Artmark)
Sesiunea de licitaţii organizată marţi şi miercuri, în Bucureşti, a oferit participanţilor o varietate inedită de opere de artă şi obiecte de colecţie, generând încasări totale de peste 330.000 de euro. În continuare publicul dovedeşte un interes deosebit faţă de tot ce aminteşte de aşa-numita "epocă de aur" şi de viaţa dictatorului român Nicolae Ceauşescu, dovadă suma record oferită pentru mobilierul de birou al acestuia.
Astfel, Licitaţia de mobilier de birou şi instrumente de scris de colecţie a fost poate cel mai aşteptat eveniment din această sesiune, datorită monumentalei garnituri de birou care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu şi care a fost adjudecată pentru suma de 55.000 de euro, de cinci ori şi jumătate mai mult decât preţul de pornire.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
De altfel, şi celelalte obiecte care i-au aparţinut liderului comunist, precum setul de pixuri Cross (adjudecat pentru 2.000 de euro) şi certificatul de "prim vânător" al României comuniste din Licitaţia de Echitaţie şi Cinegetică (adjudecat pentru 125 de euro), au fost căutate de colecţionari.
Însă, cei prezenţi în sala de licitaţie au fost la fel de captivaţi de arta plastică a vechilor maeştri, Ioan Andreescu fiind reuşita serii de marţi. Printre surprizele sesiunii s-a aflat şi interesul crescut al colecţionarilor de trofee pentru Licitaţia de echitaţie şi cinegetică, licitaţia având o rată de adjudecare de aproape 90%, dar şi cele patru recorduri de autor.
Colecţionarii de artă au licitat pentru o operă semnată de Ioan Andreescu, o prezenţă rară şi rafinată în licitaţiile de artă, "Garofiţă roşie în pahar", pentru care au oferit 57.500 de euro.
Fără îndoială, atât Andreescu, cât şi Ceauşescu pot fi desemnaţi învingătorii acestui maraton de licitaţii. Nici Nicolae Grigorescu nu a lipsit din clasamentul vedetelor celor două zile de licitaţii, opera "Visare" fiind adjudecată pentru 37.500 de euro. La capitolul recorduri de autor s-au aflat Ion Marinescu Vâlsan, cu opera "Drumul spre casă" (adjudecată pentru 1.800 de euro), şi Constantin Jiquidi, cu "Poveştile Peleşului" (adjudecată pentru 4.500 de euro).
Şi în Licitaţia de avangardă şi expresionism au fost înregistrate noi recorduri de autor, pentru Lazăr Zin, cu opera "Femeie cu cocoş" (adjudecată pentru 1.600 de euro), şi pentru Eugen Ionescu, celebrul protagonist al teatrului absurdului, prezent cu desenul "Mama şi fiul" (adjudecat pentru 1.000 de euro).
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe