O navă de război britanică din 1780, descoperită de scafandri

HMS Ontario, o navă de război din marina britanică care s-a scufundat în 1780 având 130 de oameni la bord a fost descoperită, aproape intactă, de un grup de scafandri în regiunea Marilor Lacuri, fapt calificat de specialişti drept "un miracol arheologic".

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului O navă de război britanică din 1780, descoperită de scafandri

O navă de război britanică din 1780, descoperită de scafandri (Imagine: www.carletonislandvilla.com)

Vasul care purta pe stindard emblema marinei regale s-a scufundat în timpul Revoluţiei Americane, în timpul unei furtuni, în 1780, în Lacul Ontario. În momentul scufundării, vasul de 24 metri lungime şi dotat cu 22 de tunuri avea 130 de oameni la bord, informează BBC.

Nava a fost găsită de Jim Kennard şi Dan Scoville, doi "vânători de epave", şi va fi tratată ca un cimitir de război, fără a fi adusă la suprafaţă.

Specialiştii consideră că HMS Ontario este cea mai veche epavă şi singura rămasă intactă din marina britanică descoperită în regiunea Marilor Lacuri.

"Să descoperi o navă de război care este aproape intactă este incredibil. Este o navă frumoasă", a spus Arthur Britton Smith, un autor canadian care a scris cronica dispariţiei vasului în 1997, în cartea "The Legend of the Lake".

Vasul se află în prezent într-o zonă a lacului unde adâncimea este de 152 de metri şi unde pot avea acces doar cei mai experimentaţi scafandri.

HMS Ontario era considerată un fel de "Sfânt Graal" al comorilor din adâncuri şi a fost căutată ani de-a rândul de pasionaţi.

Registrele oficiale indică faptul că vasul s-a scufundat în data de 31 octombrie 1780, având la bord o garnizoană de 60 soldaţi britanici şi un echipaj format din 40 de persoane, majoritatea canadieni. Se presupune că pe vas s-ar fi aflat şi 30 de prizonieri de război americani.

În regiunea Marilor Lacuri se află aproximativ 4.700 de vase scufundate, dintre care 500 în Lacul Ontario.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici