O nouă descoperire importantă a fost făcută pe Europa, satelitul îngheţat al lui Jupiter

Vapori de apă au fost descoperiţi pe Europa, unul dintre sateliţii naturali ai planetei Jupiter, au anunţat într-un comunicat specialişti ai NASA, care sunt de părere că acest corp ceresc ar putea fi cel mai potrivit pentru căutarea unor indicii privind formele de viaţă extraterestre.

Urmărește
1853 afișări
Imaginea articolului O nouă descoperire importantă a fost făcută pe Europa, satelitul îngheţat al lui Jupiter

O nouă descoperire a fost făcută pe Europa, satelitul îngheţat al lui Jupiter

În Sistemul nostru Solar există mai mulţi sateliţi care conţin apă sub suprafeţele lor, precum Enceladus, al planetei Saturn, cu izvoare calde sub scoarţa sa acoperită cu gheaţă, Ganymede, Callisto şi Europa ale lui Jupiter.

Al patrulea ca mărime dintre sateliţii lui Jupiter, cea mai mare planetă din Sistemul Solar, Europa este acoperit cu o scoarţă de gheaţă, sub care ar putea să se afle un ocean intern de apă lichidă. Oamenii de ştiinţă consideră că, din acest motiv, satelitul ar putea să găzduiască forme de viaţă, potrivit cnet.com.

O echipă de cercetători de la NASA a examinat satelitul Europa cu ajutorul Observatorului W. M. Keck Observatory din Hawaii. Specialiştii au descoperit vapori de apă generaţi o singură dată pe parcursul a 17 zile de observaţii, dar această dovadă a fost suficientă.

"Au detectat suficientă apă ieşind din scoarţa Europei (2.360 de kilograme pe secundă) pentru a umple un bazin olimpic în câteva minute", potrivit comunicatului NASA.

Agenţia spaţială americană pănuieşte să trimită o misiune de explorare a satelitului, Europa Clipper, la mijlocul anilor 2020.

"Suntem pe punctul de a explora ceea ce ar putea fi cel mai potrivit loc din Sistemul nostru Solar pentru a căuta forme de viaţă extraterestre", potrivit aceleiaşi surse.

Taguri:
europa,
jupiter,
viaţă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici