O nouă jucărie la modă în România: Squishy. Ce este, de unde a apărut şi cât de periculoasă este

După kendama şi fidget spinner, o nouă jucărie cucereşte copiii din România. Este vorba despre squishy, o jucărie antistres foarte drăgălaşă.

Urmărește
6139 afișări
Imaginea articolului O nouă jucărie la modă în România: Squishy. Ce este, de unde a apărut şi cât de periculoasă este

O nouă jucărie la modă în România: Squishy. Ce este, de unde a apărut şi cât de periculoasă este

Squishy mai este cunoscută şi drept kawaii squishy, "kawaii", însemnând "drăguţ" în limba japoneză. Aceste jucării antistres sunt de multe ori infuzate cu parfum şi pot lua cele mai diverse forme: de la animale, cutiuţe de lapte, gogoşi, prăjituri, fructe sau legume. Parfumul poate potenţa efectul de relaxare, scrie ONE.

Squishy este făcut dintr-o spumă cauciucată specială care se strânge uşor în mână ca, imediat, să îşi recapete forma originală. Majoritatea acestor jucării sunt făcute din poliuretan, un material sintetic, inventat în 1937 de neamţul Otto Bayer şi care a fost folosit în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru a acoperi avioanele. Prin modificarea chimică calitativă şi cantitativă a componenţilor ce alcătuiesc poliuretanul se pot obţine materii prime pentru nenumărate produse cum ar fi: vopsele, fibre, produse ambalare, garnituri, prezervative, componente de automobile, în industria de construcţii, mobilier şi multe alte aplicaţii, chiar şi în medicină.

Cât de periculoasă este jucăria squishy

Conform Agenţiei de protecţie a mediului din SUA, expunerea pe termen lung la poliuretan poate cauza diverse afecţiuni, inclusiv astm şi cancer. Cu toate acestea, cantitatea de material toxic eliberată de formele de spumă solidă care se găseşte în jucăriile squishy este foarte mică. Acestea nu ar trebui băgate în gură sau înghiţite.

Jucăriile squishy nu sunt foarte rezistente în timp şi se pot strica cu uşurinţă. Expunerea la lumina soarelui, în special, le poate face să-şi piardă culoarea şi mirosul. Aşadar, dacă vreţi să vă bucuraţi de ele pentru mai mult timp, ţineţi-le departe de lumina soarelui.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici