O nouă specie de rechin, descoperită în Pacific. Rechinul fantomă este fără solzi şi are botul lung

O nouă specie de rechin a fost descoperită în Oceanul Pacific de cercetătorii din Noua Zeelandă. Rechinul fantomă este un tip de peşte fără solzi şi cu botul foarte lung.

Urmărește
209 afișări
Imaginea articolului O nouă specie de rechin, descoperită în Pacific. Rechinul fantomă este fără solzi şi are botul lung

Sursa foto: NIWA

Oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă au descoperit o nouă specie de „rechin fantomă”, un tip rar de peşte, care este incredibil de greu de observat, deoarece trăieşte la adâncimi mari în Oceanul Pacific, potrivit BBC.

Cunoscuţi şi sub numele de peşte- himeră, rechinii fantomă nu au solzi, iar scheletele lor sunt realizate complet din cartilaj. Cercetătorul Brit Finucci, unul dintre oamenii de ştiinţă a spus că descoperirea este „incitantă”.

„Habitatul lor îi face greu de studiat şi monitorizat, ceea ce înseamnă că nu ştim prea multe despre biologia lor sau despre starea lor ca specie”, a spus cercetătorul.

Finucci şi alţi cercetători de la Institutul Naţional de Cercetare a Apei şi Atmosferice (Niwa) din Noua Zeelandă au găsit creatura într-o zonă a fundului oceanului cunoscută sub numele de Chatham Rise, care se află la estul Noii Zeelande.

Rechinii fantomă trăiesc de obicei, la adâncimi de până la 2.600 m. Iniţial, s-a crezut că peştele face parte dintr-o specie comună. Ulterior, cercetătorii au observat diferenţele şi au realizat că este o specie nouă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici