O pasăre pe cale de dispariţie a fost văzută în Franţa. Ea a dispărut în urmă cu 300 de ani

  • O pasăre dintr-o specie pe cale de dispariţie a fost văzută în Franţa.
  • Este vorba despre Ibisul chel care a fost văzut în regiunea Occitania.
  • Pasărea este considerată dispărută din Europa Centrală şi de Vest de 300 de ani.
Urmărește
1941 afișări
Imaginea articolului O pasăre pe cale de dispariţie a fost văzută în Franţa. Ea a dispărut în urmă cu 300 de ani

Sursa foto: Pexels

Patru păsări din specia pe cale de dispariţie au fost văzute la sfârşitul lunii octombrie în departamentul Pyrénées-Orientales din regiunea Occitania. Informaţia a stârnit numeroase dezbateri şi a atras atenţia specialiştilor. Una dintre păsări a fost fotografiată în timp ce se afla pe acoperişul unei case.

„La început, nu am crezut (...) A mai rămas o singură colonie sălbatică, de aproximativ o sută de indivizi, lângă noi, în Maroc, şi în jur de zece indivizi în Siria”, a explicat unul dintre specialişti, potrivit Le Figaro.

Investigaţia ornitologilor s-a îndreptat rapid către programele de reintroducere a acestei specii în Europa şi în special cele derulate în Germania şi Austria. Acest program se bazează pe reaclimatizarea la viaţa sălbatică a unor păsări crescute în captivitate, a precizat expertul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici