O ramură a Nilului, acum secată, a ajutat la construirea piramidelor din Egipt

Noi dovezi despre Nil susţin o teorie de lungă durată privind modul în care vechii egipteni au reuşit să construiască masivele piramide de la Giza cu mii de ani în urmă.

Urmărește
3611 afișări
Imaginea articolului O ramură a Nilului, acum secată, a ajutat la construirea piramidelor din Egipt

O ramură a Nilului, acum secată, a ajutat la construirea piramidelor din Egipt

Cercetătorii conduşi de geograful Hader Sheisha de la Universitatea Aix-Marseille din Franţa au folosit indicii paleoecologice pentru a ajuta la reconstituirea modului în care ar fi putut arăta râul Nil în Egipt în ultimii 8.000 de ani.
 
Aceştia au stabilit că cei care au construit piramidele au profitat probabil de un braţ "acum dispărut" al râului pentru a muta materialele de construcţie, potrivit unui studiu publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.
 
Descoperirile lor arată "că fostele peisaje acvatice şi nivelurile mai ridicate ale râului, în urmă cu aproximativ 4.500 de ani, au facilitat construcţia Complexului Piramidal Giza", se arată în studiu, potrivit CNN.
 
Marea Piramidă are o înălţime de aproximativ 455 de metri şi a fost comandată de faraonul Khufu în secolul al 26-lea î.Hr. Compusă din 2,3 milioane de blocuri de piatră cu o masă combinată de 5,75 milioane de tone (adică de 16 ori mai mult decât Empire State Building), este cea mai mare din grupul de piramide de la Giza. Celelalte două piramide principale aparţin fiului lui Khufu, Khafre, şi nepotului Menkaure.
 
Construite pe platoul Giza, la graniţa cu Cairo, structurile, înconjurate de temple, cimitire şi cartiere ale muncitorilor, sunt cele mai vechi dintre cele şapte minuni ale lumii antice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici