- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (17.04.2023, 07:56)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O somptuoasă cramă romană antică a fost descoperită la ruinele Vilei Quintilii de lângă Roma
O somptuoasă cramă romană antică a fost descoperită la ruinele Vilei Quintilii de lângă Roma. Locaţia includea săli de mese luxoase, cu vedere la fântâni din care ţâşnea vinul.
Urmărește
1276 afișări
Sursa foto: Twitter/Visit Rome
Dintre toate ruinele romane care populează ceea ce este acum un peisaj plăcut de pini şi pajişti, sub privirea îndepărtată a Dealurilor Alban, Vila Quintilii este poate cea mai impresionantă - aproape un oraş în miniatură, acoperind până la 24 de hectare.
Aflată pe străvechea Cale Appia, în timp ce aceasta se întinde spre sud-est de Roma, vila avea propriul teatru, o arenă pentru curse de care şi un complex de băi cu pereţi şi podele căptuşite cu marmură somptuoasă, scrie The Guardian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk pune CCR la zid: „Cum poate un judecător să anuleze alegerile și să nu fie dictator?”
-
Atacul din Germania. Ce ştim până acum despre atacul de la piaţa de Crăciun din Germania. Detalii despre atacator
-
Războiul din Ucraina. Dronele ucrainene lovesc adânc în inima Rusia. Trupele Moscovei avansează în regiunea Doneţk
-
Răstunare de situaţie în cazul atacului din Germania. Teroristul pare a fi anti-religie şi anti-imigraţie
Povestea vilei, ale cărei origini se află în secolul al II-lea d.Hr., a devenit şi mai impresionantă odată cu descoperirea unei crame complexe de o somptuozitate fără egal în lumea romană.
Crama includea o serie de săli de mese luxoase, cu vedere spre fântânile cu vin proaspăt. Existau, de asemenea, zone căptuşite cu marmură, unde muncitorii călcau în picioare fructele proaspăt culese, în timp ce împăratul privea, probabil, în timp ce se ospăta cu suita sa.
Vinăria, aflată dincolo de limitele oraşului Roma din antichitate, era amplasată în ceea ce a fost cândva un peisaj de livezi şi terenuri agricole, presărat cu morminte monumentale - şi cu vilele celor foarte bogaţi.
"Vila Quintilii a fost un mini-oraş uimitor completat de o cramă de lux pentru ca împăratul însuşi să îşi satisfacă tendinţele bahice", a declarat arheologul Dr. Emlyn Dodd, director adjunct la British School at Rome şi expert în producţia de vinuri antice. El a publicat descoperirile arheologilor într-un articol pentru revista ştiinţifică Antiquity.
Descoperirea vechii crame romane a venit din întâmplare, când arheologii de la ministerul italian al culturii încercau să găsească unul dintre punctele de plecare pentru arena vilei. Pista de curse de care a fost construită de împăratul Commodus, care a domnit între anii 177-192 d.Hr. S-a dovedit că vinăria de mai târziu a fost construită peste una dintre aceste porţi de start.
Commodus, cunoscut pentru violenţa sa, a fost cel care i-a ucis pe proprietarii iniţiali ai vilei, fraţii Quintilii, în 182-3 d.Hr. După aceea, conducătorii imperiali au devenit proprietarii personali ai complexului, extinzându-l şi modificându-l de-a lungul secolelor.
Faptul că numele Gordian este imprimat pe o vastă cuvă de colectare a vinului înseamnă că, probabil, împăratul fie a construit crama, fie a renovat-o. Acesta ar fi aproape sigur Gordian al III-lea, ceea ce oferă o dată de 238-244 d.Hr., deoarece primul şi al doilea împărat cu acest nume au domnit doar câteva zile.
După ce erau călcaţi, strugurii zdrobiţi erau duşi la cele două prese mecanice, cu un diametru de 2 metri, care se aflau în apropiere. Mustul de struguri rezultat era apoi trimis în trei fântâni, care ţâşneau din nişe semicirculare amplasate în peretele curţii. De fapt, existau cinci fântâni, cu două guri exterioare care produceau apă.
Mustul, după ce se scurgea în cascadă din fântâni, se vărsa apoi de-a lungul unor canale deschise în vaste dolia, sau vase de depozitare din ceramică, înfipte în pământ - o tehnică standard de vinificaţie în Roma antică, deoarece acestea creau un micro-mediu stabil în care avea loc fermentarea.
Săli de mese acoperite, cu intrări largi şi deschise, erau amplasate pe trei laturi ale acestei curţi deschise. Ipoteza lui Dodd este că aici împăratul s-ar fi ospătat şi s-ar fi bucurat de întregul spectacol teatral al producţiei de vin.
Doar una dintre aceste săli de mese este dezgropată.
Citește pe alephnews.ro: Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 1 din București. Oamenii au primit mesaje RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Vă mai amintiți de Ligia Hoka de la Frumusețe pe muchie de cuțit? I se spunea că seamănă cu Sharon Stone, după transformare, iar acum…
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe