O specie nouă: cercetătorii au descoperit un şarpe boa pitic în Amazonul ecuadorian

  • Un boa pitic de un metru lungime a fost descoperit în Amazonul ecuadorian.
  • După ce au analizat imaginile, cercetătorii au stabilit că este vorba despre o specie nouă, potrivit CNN.
Urmărește
406 afișări
Imaginea articolului O specie nouă: cercetătorii au descoperit un şarpe boa pitic în Amazonul ecuadorian

Sursa foto: Twitter

Oamenii de ştiinţă au identificat o nouă specie de boa pitic care trăieşte în Amazonul ecuadorian. Alex Bentley, coordonatorul unei staţii de cercetare de la poalele Anzilor, a dat peste un şarpe mic, încolăcit pe un copac. El a trimis o fotografie a şarpelui colegilor cercetători.

„Am fost imediat surprinşi, pentru că nu ar fi trebuit să fie acolo", a declarat cercetătorul Entiauspe-Neto.

Alţi şerpi boa pitici au fost identificaţi în diferite părţi din America de Sud şi din Indiile de Vest, dar niciunul nu a fost găsit în regiunea din Ecuador în care se află Bentley. Cel mai asemănător şarpe din Ecuador trăieşte la vest de Anzi şi, potrivit lui Entiauspe-Neto, arată „radical diferit" de specimenul din fotografia lui Bentley.

Deşi şarpele nu se potrivea cu nicio specie cunoscută de boa pitici, avea multe în comun cu un exemplar din Muzeul de Ştiinţe Naturale din Ecuador colectat în urmă cu mai mulţi ani.

Comparând atât caracteristicile fizice, cât şi secvenţele genetice ale şerpilor misterioşi cu speciile cunoscute, cercetătorii au stabilit că au găsit un animal nou pentru ştiinţă. Aceştia l-au numit Tropidophis cacuangoae în onoarea lui Dolores Cacuango, o activistă indigenă care a apărat drepturile femeilor şi a fondat primele şcoli bilingve din Ecuador, cu lecţii în spaniolă şi în limba indigenă Quechua.

La fel ca şi colegii săi boa pitici, T. cacuangoae este înrudit la distanţă cu boa constrictor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici