- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (15.09.2014, 11:32)
- Bogdan Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O statuie a cântăreţei Amy Winehouse a fost dezvelită la Londra
O statuie în mărime naturală a cântăreţei britanice Amy Winehouse, care a murit în 2011, a fost dezvelită la Londra, duminică, în ziua în care artista ar fi împlinit 31 de ani.
Urmărește
239 afișări
O statuie a cântăreţei Amy Winehouse a fost dezvelită la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Sculptura din bronz, înfăţişând-o pe artistă cu cocul său supradimensionat şi o floare roşie în păr, a fost dezvelită în Stables Market, pe locul unde în trecut se aflau grajdurile regale din Londra, chiar în centrul pieţei din Camden, un cartier frecventat de artişti, potrivit contactmusic.com.
"Este foarte emoţionant să o văd pe Amy imortalizată astfel, dar Scott Eaton (artistul care a realizat statuia, n.r.) a făcut o treabă minunată în redarea lui Amy. E ca şi cum am opri-o într-un moment frumos din timp. Familia Winehouse îi este recunoascătoare lui Scott şi sperăm că fanilor lui Amy le va plăcea statuia", a spus Mitch Winehouse, tatăl artistei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Vrem să le amintim tuturor de talentul ei şi că moştenirea lăsată de ea, prin muzica ei şi prin intermediul Fundaţiei Amy Winehouse, va continua să existe. Camden a însemnat mult pentru Amy şi viceversa, iar faptul că acum (statuia n.r.) va sta în centrul acestei zone aglomerate se potriveşte foarte bine", a mai spus Mitch Winehouse.
Amy Winehouse, al cărei aspect fizic - marcat de silueta extrem de fină, ochii puternic machiaţi cu negru şi un coc supradimensionat - devenise o imagine foarte populară în tabloide, lupta de mulţi ani contra dependenţei de droguri şi alcool.
După moartea ei, familia cântăreţei a înfiinţat o fundaţie care îi poartă numele, al cărei scop constă în ajutorarea adolescenţilor şi tinerilor care sunt dependenţi de droguri şi alcool.
O expoziţie dedicată cântăreţei britanice a fost vernisată în iulie la Londra. Fratele ei mai mare, Alex, a creat o colecţie de fotografii, articole vestimentare şi diverse obiecte personale ale artistei, pentru ca fanii acesteia să poată să îşi aducă aminte de cântăreaţă aşa cum era ea înainte de fi devastată şi, în final, ucisă, de dependenţă.
Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, în reşedinţa ei din cartierul londonez Camden. Medicii legişti au ajuns la concluzia că vedeta britanică a murit din cauza unei "intoxicaţii cu alcool".
Albumul "Back to Black" lansat de Amy Winehouse în 2006 a făcut din această artistă britanică o vedetă internaţională.
Născută la Londra, Amy Winehouse, care s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de droguri şi de alcool, este considerată artista care a reuşit să crească din nou popularitatea muzicii "soul".
Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieţii sale, "Frank" şi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, "Back to Black" a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul "21" al cântăreţei Adele.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe