O statuie a maestrului Yoda din franciza "Războiul stelelor" va fi expusă la Madame Tussauds

O statuie din ceară a maestrului Yoda, un personaj celebru din universul francizei cinematografice "Războiul stelelor", va expusă în curând la muzeul Madame Tussauds din Londra.

Urmărește
287 afișări
Imaginea articolului O statuie a maestrului Yoda din franciza "Războiul stelelor" va fi expusă la Madame Tussauds

O statuie a maestrului Yoda din franciza "Războiul stelelor" va fi expusă la Madame Tussauds (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Pentru a realiza o statuie cât mai fidelă a micuţului maestru Jedi, înalt de doar 66 de centimetri, angajaţii de la Madame Tussauds au folosit un tip special de vopsea verde pentru a reda nuanţa specifică a pielii acestui personaj, inserând de asemenea, manual, numeroase fire de păr argintiu pentru a alcătui coafura acestuia, informează bbc.com.

Maestrul Yoda, un personaj cinematografic înţelept, în vârstă de peste 800 de ani, a fost "jucat" de o păpuşă în filmele din trilogia originală "Star Wars". Apoi, el a fost creat cu ajutorul programelor de animaţie generată pe computer pentru filmele din următoarea trilogie din această serie SF.

Statuia lui, cu un aer contemplativ, va fi expusă într-un spaţiu care imită mlaştinile din Dagobah - o planetă din universul francizei "Star Wars".

În filmele din trilogia originală, maestrul Yoda era o păpuşă, al cărei chip a avut la bază chipul creatorului ei, artistul în machiaj Stuart Freeborn, care i-a oferit însă şi câteva trăsături din chipul lui Albert Einstein, pentru a-l face pe Yoda să pară mai inteligent.

Jim Henson, creatorul păpuşilor Muppets, a fost consultant în procesul de creare a personajului Yoda, în timp ce Frank Oz, actorul care a interpretat personajele Miss Piggy şi Fozzie Bear din "Păpuşile Muppets", a asigurat vocea maestrului Yoda în primele trei filme din franciza "Războiul Stelelor".

Odată cu lansarea primului film - "Star Wars Episodul I - Ameninţarea fantomei/ Star Wars: Episode I - The Phantom Menace" (1999), păpuşa originală a fost înlocuită cu ajutorul animaţiei generate pe computer (Computer Generated Animation/ CGI).

Maestrul Yoda a continuat să apară în calitate de personaj CGI şi în următoarele două filme din acea nouă trilogie, "Războiul stelelor: Atacul clonelor/ Star Wars Episode II: Attack of the Clones" (2002) şi "Star Wars: Episodul III - Răzbunarea Sith/ Star Wars Episode III: Revenge of the Sith" (2005). În anumite scene, actorul Warwick Davies a interpretat rolul acestui personaj celebru.

Cu atât de multe reprezentări ale Marelui Maestru al Ordinului Jedi este puţin probabil ca noua statuie din ceară a lui Yoda să treacă neobservată, spun jurnaliştii de la BBC, mai ales dacă se ţine seama de misterul care înconjoară originea şi viaţa acestui luptător celebru din universul "Star Wars".

Nimeni nu ştie cărei rase îi aparţine Yoda, nici de pe ce planetă provine acesta, în ciuda faptului că talentul său de mânuitor al sabiei laser este legendar în întreg Imperiul din "Star Wars".

Maestrul Yoda este celebru şi pentru felul său special de a vorbi, marcat prin modificări numeroase ale topicii frazelor pe care le rosteşte.

Noua atracţie turistică de la muzeul Madame Tussauds din Londra va conţine 11 scene inspirate din universul "Star Wars", inclusiv scena luptei dintre Luke Skywalker şi Darth Vader pe Death Star şi scena în care prinţesa Leia este ţinută captivă în Jabba's Throne Room.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici