FOTO: O statuie uriaşă, fără cap, a fost descoperită la baza unei clădiri. Misterul originii lui „Buddha” din China le dă de gândit internauţillor

  • O statuie neobişnuită din China, situată la baza unor clădiri locuite, atrage atenţia multor internauţi.
  • Înaltă de aproximativ 9 metri, sculpturii îi lipseşte tocmai capul.
  • Deşi asemănătoare cu o reprezentare a lui Buddha, aceasta ar putea avea legătură cu religia taoistă.
Urmărește
1872 afișări
Imaginea articolului FOTO: O statuie uriaşă, fără cap, a fost descoperită la baza unei clădiri. Misterul originii lui „Buddha” din China le dă de gândit internauţillor

FOTO: Profimedia

Locuitorii unui cartier vechi din Chongqing, situat în sud-vestul Chinei, trec de ani de zile pe lângă două clădiri construite pe o pantă abruptă, ignorând ceea ce se află dedesubt: o sculptură religioasă gigantică, săpată în stâncă.

Statuia impunătoare, de aproximativ 9 metri înălţime, ar trebui să iasă în evidenţă măcar pentru faptul că îi lipseşte o parte esenţială, anume capul.

Pentru o lungă perioadă, lucrarea a fost ascunsă de un strat gros de folie, fiind descoperită în timpul unor renovări recente, transmit oficialii districtului Nan'an, potrivit CNN.

Din acel moment, o serie de fotografii cu sculptura fără cap au făcut înconjurul internetului, unde a fost botezată „Buddha”. Mulţi au încercat să descopere originile şi istoria statuii acoperite de muşchi.

Se crede că aceasta a fost construită în perioada republicană a Chinei (1912-1949), potrivit unei inspecţii a specialiştilor în relicve culturale. Deşi studiul a fost realizat cu mai bine de un deceniu în urmă, sculptura a fost neglijată şi uitată aproape complet până de curând.

Cel mai probabil, capul lui „Buddha” a fost distrus în anii 1950, clădirile de apartamente din jur fiind construite în anii 1980, au declarat oficialii chinezi pe platforma Weibo. Cu toate acestea, experţii invitaţi de biroul de gestionare a relicvelor culturale susţin că statuia nu este de origine budistă. Ar putea fi legată, în schimb, de o religie populară.

În trecut, în apropiere exista un templu dedicat zeului taoist al tunetului. Acesta a fost demolat în 1987, cu 10 ani înainte ca statuia religioasă să fie desemnată relicvă culturală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici