- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (25.04.2014, 18:03)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O străveche reptilă zburătoare, denumită după un film premiat cu Oscar
O străveche reptilă zburătoare a fost denumită "Kryptodrakon progenitor" ("Dragonul ascuns"), în semn de omagiu adus filmului "Tigru şi dragon/ Crouching Tiger, Hidden Dragon", de Ang Lee, recompensat în 2001 cu patru premii Oscar.
Urmărește
174 afișări
Ang Lee, regizorul filmului "Tigru şi dragon" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Rămăşiţele fosilizate ale acestei reptile zburătoare au fost descoperite în nord-vestul Chinei, în aceeaşi zonă în care a fost turnat şi acel film de arte marţiale regizat de Ang Lee, informează hollywoodreporter.com.
Paleoherpetologii - zoologi specializaţi în studiul reptilelor străvechi - au descoperit o nouă specie de pterodactil, o clasă de reptile străvechi din care au evoluat ulterior cele mai mari vieţuitoare zburătoare care au trăit vreodată pe Terra. Savanţii americani şi chinezi au denumit noua specie "Kryptodrakon progenitor" ("Krypto" înseamnă "ascuns", "drakon" înseamnă "dragon", iar "progenitor" se referă la statutul vieţuitoarei, unul dintre primii pterodactili, din familia pterosaurilor), în semn de omagiu adus filmului de arte marţiale "Tigru şi dragon", un lungmetraj de dimensiuni epice regizat de Ang Lee. Pterosaurii au devenit vieţuitoarele zburătoare dominante din regnul animal preistoric.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Fosilele au fost descoperite într-un "cimitir al dinozaurilor" din nord-vestul Chinei, în care a fost turnat, parţial, filmul "Tigru şi dragon" între anii 1999 şi 2000.
Studiul, publicat în revista Current Biology, a fost coordonat de Brian Andres, paleontolog la Universitatea South Florida din Statele Unite. Potrivit cercetătorilor, acest studiu a demonstrat faptul că pterodactilii au existat cu cel puţin 5 milioane de ani mai devreme decât credeau oamenii de ştiinţă, adică în urmă cu 163 milioane de ani. Din motive taxonomice, potrivit autorilor studiului, Kryptodrakon progenitor era o reptilă, nu un dinozaur.
La rândul său, filmul "Tigru şi dragon" a revenit în actualitate în ultimele săptămâni, după ce presa americană a anunţat că această peliculă va avea o continuare, ce va fi produsă de Weinstein Company. Filmul, care se va intitula "Crouching Tiger Hidden Dragon II: The Green Destiny", va intra în producţie în a doua jumătate a acestui an, în Noua Zeelandă, şi îi va avea în distribuţie pe Donnie Yen şi Michelle Yeoh.
Filmul original a fost recompensat în 2001 cu patru premii Oscar.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe