- Home
- Life-Inedit
- KIEV, (28.02.2019, 09:50)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O ţară s-a retras de la Eurovision 2019, din lipsă de candidat. Artista a acuzat organizatorii de cenzură
Ucraina s-a retras de la ediţia de anul acesta a Eurovision, după ce procesul de selecţie naţională a fost afectat de tensiuni politice, pe fondul conflictului cu Rusia, potrivit bbc.com.
Urmărește
3705 afișări
O ţară s-a retras de la Eurovision 2019, din lipsă de candidat
Marţi, câştigătoarea selecţiei naţionale organizate în Ucraina pentru ediţia de anul acesta a concursului Eurovision, cântăreaţa Maruv, a anunţat că nu va mai participa la competiţia muzicală, acuzând organizatorii de cenzură şi spunând că nu vrea să devină "o unealtă politică".
Pe 23 februarie, cântăreaţa Maruv a fost aleasă să reprezinte Ucraina la Eurovision 2019, cu piesa "Siren Song".
Însă organizatorul selecţiei naţionale, televiziunea de stat UA:PBC, a decis să renunţe la artistă, pe fondul conflictului cu Rusia. Mai precis, artista în vârstă de 27 de ani, pe numele real Anna Korsun, a primit un termen de 24 de ore pentru a semna un contract prin care era împiedicată temporar să susţină concerte în Rusia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
Cântăreaţa, care spune că era pregătită să îşi anuleze un turneu programat în Rusia, a refuzat în cele din urmă să semneze contractul cu televiziunea, vorbind despre "cenzură".
"Sunt cetăţean al Ucrainei, îmi plătesc taxele şi iubesc sincer Ucraina", a scris aceasta într-un mesaj publicat pe contul său de pe reţeaua de socializare online Facebook. "Dar nu sunt pregătită să transform participarea mea în competiţie în campanie de promovare pentru politicienii noştri. Sunt muzician şi nu un liliac pe scena politică", a mai scris aceasta.
"Cântăreţul care reprezintă Ucraina este şi un ambasador cultural al Ucrainei şi nu livrează doar muzică, ci prezintă şi opinia Ucrainei în lume", se arata în comunicatul televiziunii UA:PBC. Poziţia televiziunii a fost sprijinită şi de ministrul ucrainean al Culturii, care a spus că doar "patrioţii care îşi dau seama de responsabilităţile lor" ar trebui să participe la Eurovision.
UA:PBC a transmis că va începe negocierile privind alegerea unui alt reprezentant pentru Eurovision 2019, care, anul acesta, are loc în Israel, în luna mai. Însă cele două trupe situate pe locul al doilea, respectiv al treilea în finala selecţiei naţionale au refuzat să participe la manifestarea muzicală.
Ucraina şi-a câştigat independenţa după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991. Totuşi, Rusia este de părere că Ucraina, care are o politică pro-occidentală, este o ameninţare la adresa intereselor sale.
În 2014, liderul pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a fost îndepărtat, după mari proteste faţă de decizia guvernului de a abandona planurile de a semna un tratat de asociere cu Uniunea Europeană. Ulterior, Rusia a anexat Crimeea, în timp ce separatiştii pro-ruşi sprijiniţi de Moscova au iniţiat o mişcare de insurgenţă în estul Ucrainei. Peste 10.000 de persoane au fost ucise în urma confruntărilor din estul Ucrainei.
Ucraina a găzduit concursul Eurovision în 2017, iar atunci reprezentantul Rusiei nu a avut voie să participe la eveniment.
Sub sloganul "Dare to dream", Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie.
Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa "Toy".
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe