- Home
- Life-Inedit
- (16.10.2016, 22:00)
- Lorena Cornea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O tehnologie de recunoaştere facială cucereşte lumea IT. „Guvernul ţării în care locuiţi vă poate controla după informaţiile de pe smartphone”
Anul acesta, participanţii la cel mai mare festival de muzică electronică din Rusia nu au mai avut nevoie de telefoanele mobile sau de aparatele foto. În schimb, organizatorii au folosit un program de recunoaştere al trăsăturilor feţei pentru a-i identifica şi a le trimite pozele direct pe smarphone-uri. Potrivit Business Insider, tot ce au trebuit să facă participanţii...a fost să trimită un selfie pentru a se înscrie.
Urmărește
2484 afișări
O tehnologie de recunoaştere facială cucereşte lumea IT. „Guvernul ţării în care locuiţi vă poate controla după informaţiile de pe smartphone”
Tehnologia de recunoaştere facilă este produsă de NTechLab din Moscova, o firmă al cărei algoritm de identificare devine din ce în ce mai populară în toatăm lumea tehnologică. Fondatorii NTechLab, Artem Kukharenko şi Alexander Kabakov, sunt de părere că aplicaţia va putea fi folosită în orice domeniu, iar majoritatea efectelor vor fi pozitive: de la implicarea aplicaţiei în căutările poliţiei în timp real până la parcurile de distracţii care îşi fotografiază clienţii care se dau în rollercoastere şi îşi vor poza cât mai rapid după.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Există, totuşi, şi o parte neagră a invenţiei: intimitatea la nivel global ar putea fi pusă în pericol dacă o astfel de aplicaţie ajunge să fie utilizată de consumatorul obişnuit. Producătorii intenţionează în prezent să vândă aplicaţia unor firme de securitate de stat din China şi Turcia, printre alte ţări, iar aceasta ar urma să fie folosită pentru a proteja cetăţenii.
Fondatorii spun că oricine se teme că ar putea fi urmărit cu această tehnologie nu realizează de fapt că, în cazul în care deţine un smartphone, efectul pe care îl are acesta este similar cu al aplicaţiei. „Nu există viaţă privată. Guvernul ţării în care locuiţi vă poate controla după informaţiile pe care le obţine din smartphone-ul vostru”, au mai declarat Kukharenko şi Kabakov.
Momentan, compania numără 20 de angajaţi şi se autofinanţează. Dar fondatorii speră să strângă suficiente fonduri pe parscursul unui an şi vor să aducă compania la o valoare de 30 de milioane de dolari. NTechLab nu a raportat încă nicio urmă de profit, dar şi-a prezentat produsul la peste 400 de companii şi speră să vândă câte ceva până la finele anului curent.
NTechLab a devenit cunoscută după ce a învins echipa Google la MegaFace Challenge 2015, când a identificat celebrităţi dintr-un set de 1 mil. de fotografii cu o acurateţe de 73,3%.
Citeşte şi: IPhone 7: Cel mai respectat analist Apple oferă detaliile finale despre noile smartphone-uri Apple
Citeşte şi: Samsung a câştigat teren în primul semestru în piaţa smartphone-urilor, având o cotă de piaţă de 22,3%, cu aproape 10 puncte procentuale mai mult faţă de Apple
Citeşte şi: Trei producători de smartphone-uri Android oferă actualizări software mai repede decât ceilalţi
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe