- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (21.02.2014, 13:55)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O tulpină bacteriană care cauzează acnee a primit numele muzicianului Frank Zappa
O tulpină bacteriană care cauzează acnee, descoperită într-o podgorie din Italia, a primit numele muzicianului rock american Frank Zappa.
Urmărește
192 afișări
Frank Zappa (Imagine: Mediafax Foto / AFP)
Cercetătorii de la Centrul pentru agro-ecosisteme sustenabile şi bioresurse din Italia au decis să acorde acestei bacterii numele Propionibacterium acnes type P. Zappae în memoria celebrului muzician de rock experimental, care a murit în anul 1993, informează site-ul revistei New Musical Express.
Cercetătorii italieni spun că au dorit în acest fel să aducă un tribut rockerului american, precizează USA Today. Ei mai spun că descoperirea lor reprezintă un caz unic de transfer de la o bacterie umană la o plantă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Gail Zappa, văduva muzicianului, a declarat: "Pentru mine, acest tribut reprezintă o altă extensie a felului în care Frank înţelegea că aducă lucrurile împreună, să aducă un sens întregului univers. Este vorba de o continuitate strict conceptuală".
Într-un interviu acordat postului CNN, unul dintre autorii acestei descoperiri a explicat decizia cercetătorilor italieni. "Frank Zappa era un muzician foarte excentric şi, cumva, foarte imprevizibil în comportamentul său", a declarat Andrea Campisano, coordonatorul studiului. "Nu ne aşteptam deloc să facem o astfel de descoperire şi ne-am gândit imediat la el", a mai spus acesta.
Nu este pentru prima dată când Frank Zappa i-a inspirat pe oamenii de ştiinţă atunci când aceştia trebuiau să acorde nume unor descoperiri. Astfel, în ultimii 40 de ani, numele rockerului american a fost acordat unei moluşte, unui peşte, unei meduze şi unei specii de păianjen. Totodată, asteroidul 3834 Zappafrank a primit numele legendei rock.
Zappa a murit din cauza unui cancer la prostată în 1993, la vârsta de 52 de ani.
Frank Zappa a fost muzician, compozitor şi regizor de film. A abordat diverse stiluri muzicale, de la rock la jazz, electro şi simfonic. A primit un premiu Grammy pentru albumul "Jazz from Hell", în 1988.
Zappa a fost inclus postum în Rock and Roll Hall of Fame, în 1995, şi a primit un premiu Grammy pentru întreaga carieră în 1997.
În 2005, albumul său "We're Only in It for the Money" (1968) a fost inclus în Arhiva de înregistrări a Statelor Unite (United States National Recording Preservation Board's National Recording Registry). În acelaşi an, revista Rolling Stone l-a situat pe locul al 71-lea în topul celor mai mari 100 de artişti ai tuturor timpurilor. În 2007, oraşul său natal, Baltimore, a declarat 9 august "Ziua Frank Zappa" în onoarea sa.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână