- Home
- Life-Inedit
- (16.02.2022, 10:29)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă au descoperit o specie rară de rechin-fantomă
- Oamenii de ştiinţă din Noua Zeelandă au descoperit un pui de rechin-fantomă, o specie de peşte puţin cunoscută care trăieşte în adâncurile întunecate ale oceanului.
- Rechinii-fantomă, cunoscuţi şi sub numele de chimaera, sunt rareori văzuţi, iar observarea puilor lor este şi mai rară.
Urmărește
2335 afișări
Sursa foto: Twitter
Rechinul nou-născut a fost colectat la o adâncime de aproximativ 1,2 km sub apă, în apropiere de Insula de Sud. Oamenii de ştiinţă spun că descoperirea aprofundează înţelegerea stadiului juvenil al speciei.
Calificând-o drept o "descoperire extraordinară", Dr. Brit Fanucci, membru al echipei, a declarat că descoperirea a fost făcută din greşeală în timp ce se efectua o cercetare cu traul a populaţiilor subacvatice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
„Speciile de adâncime sunt, în general, greu de găsit şi, ca şi rechinii-fantomă în special, tind să fie destul de criptice", a declarat ea pentru BBC. „Aşa că pur şi simplu nu le vedem foarte des".
Oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional de Cercetare a Apei şi Atmosferei cred că puiul de rechin a eclozat recent, deoarece burta sa era încă plină de gălbenuş de ou.
Embrionii rechinilor fantomă se dezvoltă în capsule de ouă depuse pe fundul mării şi se hrănesc cu un gălbenuş până când sunt gata să eclozeze.
Dr. Finucci a declarat că tinerii rechini fantomă pot prezenta caracteristici diferite faţă de versiunile lor adulte, ceea ce face ca descoperirea să fie mai semnificativă. „Tinerii pot trăi în habitate foarte diferite, ... pot avea diete diferite, pot chiar să arate foarte diferit faţă de adulţi. Descoperirea puiului ne ajută să înţelegem mai bine biologia şi o parte din ecologia speciei", a spus ea.
Dr. Finucci a declarat că primul pas va fi să afle specia puiului de rechin. „Vom lua o mică mostră de ţesut şi vom face o analiză genetică aleatorie", a spus ea. „Apoi vom face o morfometrie sau măsurători corporale, de asemenea, care ne vor ajuta să evaluăm la ce specie ne uităm”.
Rechinii-fantomă nu sunt rechini adevăraţi, ci o specie de peşti strâns înrudiţi cu rechinii şi razele. Ei sunt cartilaginoşi, ceea ce înseamnă că scheletul lor este compus în principal din cartilagii, ceea ce le conferă o calitate stranie, eterică.
Majoritatea speciilor de rechin-fantomă locuiesc în adâncurile mării, deşi o mână de specii preferă să trăiască în apele de coastă de mică adâncime.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe