VIDEO  Oamenii de ştiinţă luptă împotriva schimbărilor climatice clonând arbori de sequoia

  • Incendiile devastatoare din ultimii trei ani din California au pus în pericol numărul limitat de sequoia gigantici.
  • Oamenii de ştiinţă clonează aceşti arbori uriaşi şi îi plantează mai la nord, unde schimbările climatice ar putea crea condiţii de creştere adecvate.
Urmărește
399 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă luptă împotriva schimbărilor climatice clonând arbori de sequoia

Oamenii de ştiinţă luptă împotriva schimbărilor climatice clonând arbori de sequoia

O echipă de horticultori experţi foloseşte tehnologia clonării pentru a replanta arbori de sequoia şi pentru a le salva materialul genetic.

Studiile preliminare au constatat că, într-o perioadă de doi ani, 2020 şi 2021, aproape 20% din toţi sequoia giganţi din arealul lor natural cu diametrul de peste un metru şi jumătate au fost distruşi de foc sau vor muri în următorii ani, potrivit Wildfire.
 
În 2020, între 10 şi 14 la sută din întreaga populaţie de sequoia gigant cu diametrul de peste 1.2 metri, din Sierra Nevada, a fost ucisă în incendiul Castle Fire.
 
Conform primelor estimări după două incendii din anul următor, Complexul KNP şi Incendiul Windy, între 2.261 şi 3.637 de sequoia cu diametrul de peste 1.2 metri au fost ucişi sau vor muri în următorii trei până la cinci ani.
 
În acest ritm, cu acest climat, am putea pierde restul acestor arbori masivi în doar câţiva ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici