- Home
- Life-Inedit
- (25.02.2023, 09:23)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii de ştiinţă vor să răspândească sateliţi prin spaţiu pentru a comunica cu alte lumi
- Oamenii de ştiinţă speră să răspândească sateliţi prin spaţiu pentru a putea comunica mai uşor cu alte lumi.
- Un studiu finanţat de Nasa ar permite Pământului un contact mult mai bun cu Marte.
Urmărește
1768 afișări
Oamenii de ştiinţă vor să răspândească sateliţi prin spaţiu pentru a comunica cu alte lumi
Conceptul este inspirat de "Pony Express", care folosea mesaje transmise de călăreţi pe cai pentru a traversa SUA. Acesta a funcţionat timp de doar 18 luni în jurul anului 1860, înainte de a fi depăşit de telegraf, dar ar putea supravieţui într-o formă complet nouă, speră cercetătorii.
În cazul expresului polar terestru, scrisorile erau trimise între staţii care transmiteau mesajele. Solar System Pony Express, sau SSPE, ar folosi cam acelaşi sistem, dar cu sateliţi care zboară în spaţiu.
Acest lucru ar putea permite o comunicare mult mai bună cu navele spaţiale care călătoresc prin sistemul solar, explorând alte lumi precum Marte şi altele, potrivit Independent.
În prezent, astfel de comunicaţii se bazează pe Deep Space Network, un set de echipamente de la sol care pot trimite mesaje către navele spaţiale ale Nasa. Însă această reţea este limitată, atât în ceea ce priveşte viteza, cât şi cantitatea de date care poate fi transportată simultan.
Oamenii de ştiinţă speră că SSPE ar putea ajuta acest sistem să devină mai rapid şi mai capabil. Acesta ar funcţiona prin trimiterea de "catâri de date", care sunt alcătuite din nave spaţiale mici şi care pot călători într-un loc precum Marte, transmiţând mesaje.
„Solar System Pony Express este un concept de misiune care urmăreşte să sporească capacităţile de transmisie de date ale reţelei spaţiale profunde, folosind ideea de "data mules"", a declarat Robyn Woollands, de la Universitatea Illinois Urbana-Champaign, unul dintre autorii noii lucrări.
Mulilele ar urma să ajungă pe Marte şi să se aşeze în apropierea transmiţătorului unei sonde. Acestea ar transporta apoi datele pe Pământ, de unde ar putea fi trimise înapoi la un receptor.
Folosind o propulsie cu împingere redusă şi gravitaţia Soarelui, a Pământului şi a lui Marte, navele spaţiale ar putea călători în spaţiu fără a folosi cantităţi mari de resurse, sugerează oamenii de ştiinţă.
Acest lucru se datorează în parte dezvoltării motoarelor ionice, care sunt mai eficiente decât motoarele chimice utilizate pe scară largă şi sunt suficient de uşoare pentru a putea fi lansate mai ieftin.
„Studiul nostru a arătat că volumul total de date returnate în timpul misiunii simulate a depăşit obiectivul nostru de 1 Petabit pe an", a declarat Alex Pascarella, doctorandul lui Robyn Woollands, într-un comunicat.
Ideea este detaliată într-o nouă lucrare, "Low-thrust trajectory optimization for the solar system pony express", publicată în revista Acta Astronautica.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe