- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (28.02.2011, 14:38)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii fericiţi în copilărie sunt mai predispuşi la divorţ
Oamenii care au avut o copilărie idilică sunt mai predispuşi la a divorţa la vârsta adultă, pentru că sunt mai încrezători în forţele proprii şi mai pregătiţi să renunţe la o relaţie care nu funcţionează cum trebuie, potrivit unui studiu publicat de dailymail.co.uk.
Urmărește
303 afișări
Oamenii fericiţi în copilărie sunt mai predispuşi la divorţ (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
La acest studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Cambridge, au participat mai multe mii de voluntari britanici născuţi pe parcursul unei singure săptămâni în 1946.
În adolescenţă, profesorii acestora le-au dat calificative în funcţie de nivelul lor de fericire, energie, dar şi de cât de prietenoşi erau. Au fost luate în calcul şi probleme precum agitaţia, angoasa sau nerespectatea autorităţii.
Câteva zeci de ani mai târziu, cercetătorii au colectat noi informaţii despre viaţa acestora şi le-au analizat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
"Un factor ar fi că acei copii care au un mod de gândire pozitiv au avut o mai mare încredere în forţele proprii decât ceilalţi copii şi au fost mai doritori să renunţe la o căsnicie dacă aceasta nu corespundea nevoilor lor", a spus Felicia Huppert, director al Well-being Institute din cadrul universităţii.
De exemplu, cercetătorii au descoperit că persoanele care au fost fericite în adolescenţă au fost mai mulţumite de slujba obţinută, au avut mai multe pasiuni şi o viaţă socială mai activă, faţă de ceilalţi.
Totodată, aceste persoane au prezentat mai puţine riscuri de a suferi de tulburări psihice în perioada ulterioară adolescenţei, potrivit acestui studiu, publicat în Journal of Positive Psychology.
Cercetătorii au concluzionat că autorităţile trebuie să se asigure că micuţii au parte de un start bun în viaţă, chiar şi în condiţii de austeritate.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe