- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (31.01.2014, 15:54)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii inteligenţi evită să asculte cântece de Beyonce, Jay-Z şi Justin Timberlake
Oamenii inteligenţi nu ascultă piesele unor artişti în vogă precum Beyonce, Jay-Z, Lil Wayne, Justin Timberlake şi Akon, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent de un tânăr pasionat de informatică, care a comparat rezultatele şcolare ale liceenilor americani cu preferinţele lor muzicale.
Urmărește
20516 afișări
Beyonce şi Jay-Z (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
Potrivit site-ului lepoint.fr, elevii care obţin cele mai mici note la examentul SAT (Scholastic Assessment Test, examenul cel mai important din Statele Unite pentru intrarea la universitate) sunt fani ai cântăreţilor Beyonce, Jay-Z, Lil Wayne, Justin Timberlake şi Akon.
Este ceea ce a demonstrat studiul statistic realizat de Virgil Griffith, un hacker american care, pentru a se amuza puţin, a comparat performanţele şcolare obţinute de câteva mii de liceeni cu piesele muzicale ascultate de aceştia pe reţeaua de socializare Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
Astfel, 133 de artişti au fost repertorizaţi, iar clasamentul preferinţelor indică faptul că elevii cu cele mai bune rezultate şcolare ascultă L.V. Beethoven, Sufjan Stevens, Bob Dylan, Radiohead şi U2.
Elevii cu rezultate medii la învăţătură sunt fani ai cântăreţilor Frank Sinatra, Bob Marley şi Elton John.
"Spun oare gusturile noastre muzicale câte ceva despre inteligenţa noastră?" - aceasta era întrebarea la care a dorit să răspundă tânărul hacker în studiul său. El a alcătuit pe Facebook un Top 10 al celor mai apreciate piese de elevii din 1.352 de şcoli, înainte de a compara acele rezultate cu scorurile obţinute la testul SAT. Deşi rezultatele spun ceea ce spun, după părerea tânărului autor al studiului, ele nu dovedesc însă că ar exista o legătură de cauzalitate între cele două elemente. Cu atât mai mult cu cât SAT este un test care evaluează mai puţin inteligenţa elevilor cât logica şi memoria lor. Totuşi, acest lucru nu a împiedicat un grafic alcătuit de acelaşi Virgil Griffith, intitulat "Musicthatmakesyoudumb" ("Muzica care te face prost") să circule masiv pe internet încă din 2009.
Virgil Griffith este un obişnuit al subiectelor controversate. În 2007, el a dobândit o oarecare notorietate, după ce a creat WikiScanner, un program informatic ce permite, prin intermediul adreselor IP, studierea legăturilor dintre milioane de modificări anonime făcute pe Wikipedia şi organizaţiile susceptibile de a se afla la originea acelor modificări. Acest instrument favorizează evaluarea neutralităţii utilizatorilor faţă de articolele online asupra cărora execută acele intervenţii. WikiScanner a arătat, de exemplu, că CIA şi cultul scientologic modifică în mod regulat articolele apărute despre ele în această enciclopedie participativă.
Tânărul hacker, student la Institutul de tehnologie din California, este interesat şi de literatură. El afirmă că oamenii inteligenţi nu citesc Biblia, nici "Fahrenheit 451", nici "Diavolul se îmbracă de la Prada", ci mai degrabă "Un veac de singurătate" de Gabriel García Márquez, "Lolita" de Vladimir Nabokov şi "Freakonomics" de Steven Levitt.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe