Oamenii riscă să locuiască într-o lume pustie, avertizează coordonatorul ONU pentru biodiversitate

Oamenii riscă să ajungă să locuiască într-o lume pustie dacă liderii mondiali nu sunt capabili să ajungă anul acesta la un acord prin care să stopeze extincţia faunei şi distrugerea ecosistemelor vitale, a declarat Elizabeth Maruma Mrema, coordonatorul ONU pentru biodiversitate.

Urmărește
1637 afișări
Imaginea articolului Oamenii riscă să locuiască într-o lume pustie, avertizează coordonatorul ONU pentru biodiversitate

Oamenii riscă să locuiască într-o lume pustie, avertizează coordonatorul ONU pentru biodiversitate

"Viaţa oamenilor depinde de biodiversitate, în moduri care nu sunt întotdeauna aparente sau apreciate. Sănătatea oamenilor depinde în cele din urmă de serviciile ecosistemice: disponibilitatea apei proaspete, combustibilului, surselor alimentare. Toate acestea sunt precondiţii pentru sănătatea umană şi mijloacele de trai", a declarat Elizabeth Maruma Mrema pentru The Guardian, în primul său interviu important de la preluarea funcţiei de secretar executiv interimar al Secretariatului ONU a Convenţiei pentru Diversitate Biologică.

În luna mai a anului trecut, oameni de ştiinţă marcanţi au avertizat că natura dispare într-un ritm de zeci până la sute de ori mai mare decât media din ultimii 10 milioane ani. Experţii au avertizat anterior că activitatea umană va conduce la al şaselea eveniment de extincţie în masă din istoria Pământului, adăugând că umanitatea are puţin timp la dispoziţie să acţioneze pentru a preîntâmpina acest lucru.

"Afacerile, comunităţile locale, societatea civilă, tineretul, toţi, conduşi de guverne, trebuie să luăm măsuri. Vorbim de acţiune de mulţi ani. Într-adevăr, avem nevoie de acţiuni transformatoare pentru a face diferenţa", a adăugat Mrema.

Avertismentul survine înainte de Forumul Economic Internaţional de la Davos, unde pierderea biodiversităţii a fost indicată ca al treilea cel mai mare pericol la adresa lumii, din punct de vedere al severităţii şi probabilităţii.

Distrugerea ecosistemelor vitale, cum ar fi recifuri de corali şi păduri tropicale, înseamnă că oamenii riscă să trăiască într-o "lume pustie" cu consecinţe "catastrofale" pentru societate, potrivit oficialului ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici