- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (07.01.2017, 06:30)
- Monica Stoica
Obiceiurile de lectură ale miliardarilor Charlie Munger, Warren Buffett, Bill Gates şi Mark Zuckerberg
Cei mai bogaţi oameni din lume au un singur lucru în comun: nu IQ-ul ridicat, nici norocul fantastic, ci lectura. Cărţile au fost investiţiile lor cele mai profitabile. Charlie Munger, Warren Buffett, Bill Gates şi Mark Zuckerberg.Cum citesc şi cum au tranformat 2 dolari în 20 de miliarde de dolari?
Urmărește
4098 afișări
Obiceiurile de lectură ale miliardarilor Charlie Munger, Warren Buffett, Bill Gates şi Mark Zuckerberg
De la 2 dolari la 20 de miliarde de dolari
Doi băieţi în plină adolescenţă s-au cunoscut în timp ce lucrau la un magazin mic de cartier din Omaha, Nebraska. Băiatul mai în vârstă provenea dintr-o familie săracă, devastată după Marea Criză economică. Adolescentul creştea şi vindea hamsteri pentru câţiva dolari.
Băiatul puţin mai tânăr, nepotul proprietarului magazinului unde lucrau amândoi, şi-a amânat studiile şi a avut job-uri ciudate. Vindea gumă de mestecat şi sticle de Coca Cola din uşă în uşă. La vremea aceea, băieţii câştigau 2 dolari pe zi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LinkedIn Premium e acuzat că a partajat mesaje cu terți pentru a antrena modele de Inteligență Artificială. Cum se apără compania
-
Călin Georgescu: „Se discută ca, în cazul în care aş fi oprit, aş putea să iau legătura cu cineva din zona suveranistă şi să devin prim-ministru”
-
Daniel Fenechiu: Exclus ca Ilie Bolojan să dea înapoi în privinţa concedierilor
-
Trump va susţine un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, temele fiind încă neclare
Câteva decenii mai târziu, profitul lor se ridica la 20 miliarde de dolari pe an, prin societatea conglomerat (cu interese în diferite industrii) Berkshire Hathaway. Cine erau aceşti băieţi? Charlie Munger şi Warren Buffett. Cum au devenit cei mai de succes investitori din America?
Buffett îşi petrece 80% din zi citind
În 2007, Charlie Munger avea 84 de ani. Atunci Munger dezvăluia în faţa unei audienţe de studenţi la drept secretul succesului: "Văd în mod constant oameni care au succes în viaţă şi nu sunt neapărat cei mai deştepţi, uneori nici măcar cei mai harnici, dar ei sunt maşini de învăţare. Ei merg la culcare în fiecare noapte un pic mai înţelepţi decât au fost atunci când au adormit cu o noapte în urmă."
Aparent, în primii ani ai carierei sale în investiţii, Buffett citea între 600- 1000 pagini într-o singură zi. În zilele noastre, Buffet dedică lecturii 80% din zi. Sfatul său pentru toată lumea: indiferent în ce stadiu vă aflaţi în viaţă, învăţaţi şi veţi reuşi.
Clubul de carte al miliardarilor
Buffett şi Munger nu sunt singurii care cred că secretul succesului este lectura asiduă. Antreprenorul în tehnologie Elon Musk a învăţat cum să construiască rachete citind cărţi.
Musk povesteşte că a fost multă vreme luat în zeflemea pe când copil, în Africa de Sud. El a găsit mângâiere şi refugiu în cărţi fantasy şi science-fiction care l-au inspirat să lase o moştenire lumii întregi.
Bill Gates, cel mai bogat om din lume şi un veritabil pasionat de literatură pe tot parcursul vieţii, citeşte aproximativ 50 de cărţi pe an. Însă acum Gates declară că este interesat strict de cărţi de non-ficţiune. Cu toate că Bill Gates vizitează o mulţime de locuri şi întâlneşte oameni interesanţi, mărturiseşte că pasiunea sa cea mai mare este să descopere cărţi şi să dobândească noi cunoştinţe.
În mod similar, Mark Zuckerberg a invitat oamenii din întreaga lume să i se alăture în încercarea de a citi o carte la fiecare două săptămâni, în 2015, informează blinkist.com.
Citeşte şi: Scrisori intime ale prinţesei Diana în care povesteşte candid despre Harry şi William, în licitaţie. Ce spunea Lady Di despre Prinţul Harry: ”Avea în mod constant probleme"
Citeşte şi: Ultima petrecere găzduită de soţii Obama la Casa Albă. Starurile americane, pe lista invitaţilor
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump face schimbări în lume în a treia zi de mandat. Țările UE ar putea fi supuse unor tarife vamale din partea SUA
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cel mai mare iceberg din lume, A23a, se deplasează spre insula britanică Georgia de Sud. Cât de gravă este situația
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather au revizuit prognoza. Situație NEOBIȘNUITĂ în Capitală, la sfârșit de ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe