Obiecte ale lui Keith Flint, fostul solist Prodigy, scoase la licitaţie pentru a acoperi datoriile artistului. Suma uriaşă pentru care au fost vândute

Bunuri ce i-au aparţinut lui Keith Flint, fostul solist al trupei Prodigy, scoase la licitaţie pentru a acoperi datoriile artistului, au fost vândute pentru suma totală de 400.000 de euro, potrivit contactmusic.com.

Urmărește
229 afișări
Imaginea articolului Obiecte ale lui Keith Flint, fostul solist Prodigy, scoase la licitaţie pentru a acoperi datoriile artistului. Suma uriaşă pentru care au fost vândute

Obiecte ale lui Keith Flint, fostul solist Prodigy, vândute la licitaţie pentru 400.000 de euro

Vedeta formaţiei britanice Prodigy a murit în luna martie, la vârsta de 49 de ani. Pentru acoperirea datoriilor artistului, estimate la 8,4 milioane de euro, casa de licitaţii Cheffins Fine Art din Cambridge a scos, joi, la vânzare obiecte ce i-au aparţinut lui Flint, printre care s-au aflat piese vestimentare, obiecte de artă şi mobilier din casa muzicianului din comitatul Essex.

Cele mai mari sume au fost obţinute de trei premii MTV Music decernate artistului, vândute pentru suma totală de 18.500 de euro. De asemenea, două trofee NME au fost vândute pentru 9.000 de euro.

Keith Flint a fost descoperit decedat în dimineaţa zilei de 4 martie, de echipa de medici şi de poliţiştii chemaţi la locuinţa sa din Dunmow, Essex. În aceeaşi zi, Liam Howlett, fondator al trupei The Prodigy, a anunţat că Flint s-a sinucis.

Flint se număra printre figurile legendare ale scenei muzicale britanice, având o prezenţă pe scenă plină de energie, dar şi un aspect fizic ieşit din comun, mai ales cu coafura şi tatuajele sale. Născut în Redbridge, estul Londrei, acesta s-a mutat în Braintree, Essex, pe când era copil şi l-a cunoscut pe cofondatorul trupei The Prodigy Liam Howlett la un club de noapte din acest oraş. Iniţial, Flint a fost dansatorul trupei şi a debutat ca solist cu piesa "Firestarter", cu care a devenit celebru la nivel mondial.

Trupa britanică The Prodigy şi-a lansat al şaptelea de studio, după o pauză de trei ani, în noiembrie anul trecut, cu titlul "No Tourists". Materialul discografic era o continuare a albumului "The Day is My Enemy", lansat în 2015. În 2015, după lansarea celui de-al şaselea album de studio, "The Day is My Enemy", în ciuda succesului pe care încă îl înregistrau, după peste 25 de ani de carieră, cei trei britanici luau în calcul pentru prima dată varianta retragerii. Membrii formaţiei The Prodigy au declarat la momentul respectiv că nu mai vor să lanseze albume de studio, procesul în sine durând prea mult timp, şi că ar prefera să le înlocuiască cu EP-uri.

The Prodigy a fost înfiinţată în 1990, iar primul album, "Experience", a fost lansat în 1992, fiind urmat de "Music for the Jilted Generation" (1994), "The Fat of the Land" (1997), "Always Outnumbered, Never Outgunned" (2004), "Invaders Must Die" (2009) şi "The Day Is My Enemy" (2015). Printre piesele care au adus faimă grupului se numără "Voodoo People", "No good", "Firestarter", "Breathe" şi "Smack My Bitch Up". Nominalizată la două premii Grammy şi cu vânzări de peste 30 de milioane de albume la nivel mondial, trupa The Prodigy a primit numeroase distincţii, precum două Brit Awards, trei MTV Video Music Awards şi cinci MTV Europe Music Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici