- Home
- Life-Inedit
- (08.06.2020, 13:24)
- Ana Obretin
Obiectele bizare care populează suprafaţa Lunii. Ce au cărat astronauţii în spaţiu?
- Un dinozaur cu sclipici i-a însoţit pe astronaţii de pe Dragon Crew în călătoria pe Staţia Spaţială Internaţională
- Crose de golf şi un desen cu un penis semnat de Andy Warhol se numără printre obiectele lăsate pe Lună
- Noile misiuni pe Lună vor debuta cel mai devreme în 2024
Urmărește
1384 afișări
Foto: Moon Museum
Un adorabil dinozaur din pluş cu sclipici i-a însoţit pe astronauţii americani Bob Behnken şi Doug Hurley în călătoria realizată cu ajutorul capsulei Crew Dragon a SpaceX. Între timp, stocurile cu această jucărie s-au epuizat. Există o întreagă colecţie de obiecte insolite pe care, de-a lungul timpului, astronauţii le-au luat cu ei în spaţiu şi le-au lăsat acolo.
În afară de bagajele cu lucruri strict necesare, amuletele şi obiectele de suflet pe care le luăm cu noi în călătorii spun ceva despre lumea noastră interioară. În cazul echipajului de pe Crew Dragon, dinozaurul a fost luat în spaţiu de cei doi astronauţi în numele fiilor lor.
În timpul misiunilor Apollo, din anii 1970, astronauţii nu au avut voie să transporte prea multe obiecte personale. Mulţi au ales să poate cu ei fotografii ale familiilor. Charles Duke, membru al misiunii Apollo 16, din 1972, a lăsat pe suprafaţa Lunii instantanee ale familiei, cu mesaje scrise de mână, fără să-şi dea seama că imaginile vor fi şterse de radiaţia solară.
Buzz Aldrin, creştin devotat, ajuns pe Lună în istorica misiune Apollo 11, pe 20 iulie 1969, a dus cu el un pocal, pâine şi vin pentru împărtăşanie. Înainte ca Neil Armstrong să devină primul om care a păşit pe suprafaţa Lunii, Aldrin a cerut un moment de tăcere şi a citit din Biblie.
În misiunea Apollo 14, din 1971, Alan Shepard a dus pe Lună mingi şi crose de golf. Dar poate cel mai bizar obiect transportat de astronauţi pe Lună este o plăcuţă din ceramică minusculă, de doar 2 pe 1,3 centimetri, conţinând şase desene, inclusiv o reprezentare a unui penis semnată de Andy Warhol. Plăcuţa a „călătorit” ilicit în această misiune. Colajul, denumit Moon Museum, este creaţia artistului newyorkez Forrest Myers, care a mituit un inginer să strecoare plăcuţa într-unul dintre picioarele modulului lunar. Modulul a rămas pe satelit.
Sondele Voyager 1 şi 2, lansate în 1977, într-o călătorie prin Sistemul Solar, transportă capsule ale timpului, cu muzică, sunete şi imagini, potrivit The Guardian.
Noile misiuni pe Lună organizate de NASA vor debuta cel mai devreme în 2024 şi cel mai probabil vor fi ocazii de a duce în spaţiu alte obiecte insolite.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe