Observatorul Astronomic: Cometa Tsuchinshan–Atlas se poate vedea slab cu ochiul liber, seara la apus

Cometa C/2023 A3 (Tsuchinshan–ATLAS) se poate vedea slab cu ochiul liber, seara la apus, au anunţat marţi reprezentanţii Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Urmărește
125 afișări
Imaginea articolului Observatorul Astronomic: Cometa Tsuchinshan–Atlas se poate vedea slab cu ochiul liber, seara la apus

Foto cu caracter ilustrativ

Conform acestora, cometa poate fi văzută începând cu ora 19 înspre partea de cer în care a apus Soarele. Nu departe de orizont se va vedea, pe măsură ce se întunecă, un astru foarte strălucitor punctiform, care este planeta Venus.

În dreapta şi sus faţă de Venus se va vedea un astru mai puţin strălucitor ca o linie difuză cu un capăt mai strălucitor, care este cometa.

„Strălucirea cometei scade, aşa că priviţi cât mai repede cu putinţă”, spun specialiştii de la Observatorul Astronomic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici