- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (11.11.2022, 15:59)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ochiul uman funcţionează ca un computer, când se uită pe furiş
Ochiul uman funcţionează ca un mecanism de computer. După o privire din „coada ochiului", imaginile sunt procesate exact aşa cum ar face un sistem de supraveghere video din mai multe camere.
Urmărește
1447 afișări
Ochiul uman funcţionează ca un computer, când se uită pe furiş
Atunci când observăm ceva fugar, ochiul uman funcţionează cu acelaşi mecanism ca şi un computer: neuronii cortexului cerebral procesează imaginile primite prin intermediul vederii periferice exact aşa cum ar face un sistem de supraveghere video format din mai multe camere, compensând calitatea slabă a unor date cu altele mai fiabile.
Descoperirea a fost făcută de un studiu publicat în revista Nature Communications, condus de Institutul de Neuroştiinţe al Consiliului Naţional de Cercetare din Pisa, în colaborare cu Universitatea din Florenţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Studiul deschide uşa pentru aplicaţii în domeniul roboticii şi al vederii computerizate, scrie ANSA.
Vederea periferică a ochiului uman nu este la fel de bună precum vederea frontală, deoarece receptorii din retină nu sunt distribuiţi uniform.
În ciuda acestui fapt, ochii noştri reuşesc să capteze imagini văzute "cu coada ochiului".
Cercetătorii conduşi de Guido Marco Cicchini au descoperit că neuronii din cortexul vizual evaluează în mod constant calitatea informaţiilor pe care le primesc şi compensează imaginile de calitate slabă prin proiectarea unor imagini adiacente, mai fiabile, peste primele.
"Aspectul surprinzător", spune Cicchini, "este că ochiul face acest lucru urmând reguli de procesare a informaţiei care sunt tipice unui computer”.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36